בצק אֵלים בלי תנור ועם מינימום מצרכים: כך תכינו את המאפה הכורדי קאדה, שאליו תתמכרו ברגע שינחת בצלחת שלכם.

התנור שבק חיים? זה בדיוק הזמן להכין את המאפה הכורדי קאדה או כדה – שדומה בצורתו וגם קצת בטעמו למאכל הטורקי גוזלמה – שאינו זקוק לשום תנור. מדובר במאפה מעוגל, ממולא בגבינות, שעולה על המחבת והופך חיש מהר למאכל ממכר.

 

הכנת חומרי המלית והבצק

מומלץ להוסיף לו גם ירק מסוים, כפי שעשיתי במתכון זה, כשהוספתי לו תרד טרי שהגיע היישר מהגינה האורגנית שלי. אגב, המאפה מומלץ בחום, תרתי־משמע גם אם התנור במטבח תקין. אומנם זה בצק שמרים אבל מבטיחה לכם שהוא מהיר ופשוט להכנה ותוצאה מושלמת.

 

מלוי הבצק במלית

טיפסקל

אפשר להכין את הקאדה בצורת חצי סהר, ואת הקצוות לחזק בעזרת מזלג.

אפשר לגוון את המלית בכל גבינה אחרת, לא רק באלה שבהן השתמשתי במתכון.

אפשר לטגן רצועות בצל אדום עם מעט שום ולהוסיף למלית.

אפשר להחליף את התרד בירק אחר או בנבטים ועשבי תיבול

 

סגירה ועיצוב

החומרים לכ-10 יחידות בקוטר 16-15 ס"מ

300 גרם קמח, מנופה

1/2 כף שמרים יבשים

1 כף  סוכר

4 כפות  שמן אפשר גם שמן זית

3/4 -1 כוס מים חמימים

1/2 כפית מלח

 

טיגון במחבת

 

למלית גבינה ותרד:

50 גרם פרמז'ן מגורר

100 גרם פטה קשה (אפשר מוצרלה) מפוררת

100 גרם גבינת צ'דר מגוררת

100 גרם תרד או סלק ירוק חתוך לרצועות דקיקות

מלח ופלפל שחור גרוס

תרסיס שמן

 

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, שמרים, הסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמן והמים תוך כדי ערבול. מערבלים כדקה שתיים ומוסיפים את המלח ( במקרה הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים) מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.  מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו  ( כ-חצי עד שעה ).

מחלקים את הבצק 10-8 חלקים ומעצבים כל חלק לכדור, מניחים על מגש ברווחים מכסים במגבת ונותנים לנוח כעשר דקות.  בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית. מרדידים כל עיגול בצק לעלה דק, נוטלים בכפית מהמלית ומניחים במרכז עלה הבצק וסוגרים לכדור כמו קובה. בדרך זו ממלאים את כל כדורי הבצק. מסדרים על מגש ברווחים ונותנים לנוח במשך 10-5 דקות.

מרדדים כל כדור בצק ממולא על משטח משומן היטב ( אפשר בשמן או תרסיס) לפיתה עגולה בעובי כחצי ס"מ. ומתפיחים שוב במשך רבע שעה.

מרססים מחבת  ומחממים היטב מניחים את הקאדה- הפיתה הממולאת  במחבת לוחצים קלות על המאפה כך שישמר עובי אחיד. מטגנים משני הצדדים לגוון חום זהבהב. בדרך זו מכינים את יתר כדורי הבצק. מגישים חם

 

מגישים לשולחן ונהנים

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here