בצק אֵלים בלי תנור ועם מינימום מצרכים: כך תכינו את המאפה הכורדי קאדה או קלנה, שאליו תתמכרו ברגע שינחת בצלחת שלכם.

התנור שבק חיים? זה בדיוק הזמן להכין את המאפה הכורדי קאדה או כדה וגם קלנה- שדומה בצורתו וגם קצת בטעמו למאכל הטורקי גוזלמה – שאינו זקוק לשום תנור. מדובר במאפה מעוגל, ממולא בגבינות או בבצל ירוק קצוץ, שעולה על המחבת והופך חיש מהר למאכל ממכר.

 

הכנת חומרי המלית והבצק

מומלץ להוסיף לו גם ירק מסוים, כפי שעשיתי במתכון זה, כשהוספתי לו תרד טרי שהגיע היישר מהגינה האורגנית שלי. אגב, המאפה מומלץ בחום, תרתי־משמע גם אם התנור במטבח תקין. אומנם זה בצק שמרים אבל מבטיחה לכם שהוא מהיר ופשוט להכנה ותוצאה מושלמת.

 

מלוי הבצק במלית

טיפסקל

אפשר להכין את הקאדה בצורת חצי סהר, ואת הקצוות לחזק בעזרת מזלג.

אפשר לגוון את המלית בכל גבינה אחרת, לא רק באלה שבהן השתמשתי במתכון.

אפשר לטגן רצועות בצל אדום עם מעט שום ולהוסיף למלית.

אפשר להחליף את התרד בירק אחר או בנבטים ועשבי תיבול

 

סגירה ועיצוב

החומרים לכ-10 יחידות בקוטר 16-15 ס"מ

300 גרם קמח, מנופה

1/2 כף שמרים יבשים

1 כף  סוכר

4 כפות  שמן אפשר גם שמן זית

3/4 -1 כוס מים חמימים

1/2 כפית מלח

 

טיגון במחבת

 

למלית גבינה ותרד:

50 גרם פרמז'ן מגורר

100 גרם פטה קשה (אפשר מוצרלה) מפוררת

100 גרם גבינת צ'דר מגוררת

100 גרם תרד או סלק ירוק חתוך לרצועות דקיקות

מלח ופלפל שחור גרוס

תרסיס שמן

 

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, שמרים, הסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמן והמים תוך כדי ערבול. מערבלים כדקה שתיים ומוסיפים את המלח ( במקרה הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים) מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.  מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו  ( כ-חצי עד שעה ).

מחלקים את הבצק 10-8 חלקים ומעצבים כל חלק לכדור, מניחים על מגש ברווחים מכסים במגבת ונותנים לנוח כעשר דקות.  בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית. מרדידים כל עיגול בצק לעלה דק, נוטלים בכפית מהמלית ומניחים במרכז עלה הבצק וסוגרים לכדור כמו קובה. בדרך זו ממלאים את כל כדורי הבצק. מסדרים על מגש ברווחים ונותנים לנוח במשך 10-5 דקות.

מרדדים כל כדור בצק ממולא על משטח משומן היטב ( אפשר בשמן או תרסיס) לפיתה עגולה בעובי כחצי ס"מ. ומתפיחים שוב במשך רבע שעה.

מרססים מחבת  ומחממים היטב מניחים את הקאדה- הפיתה הממולאת  במחבת לוחצים קלות על המאפה כך שישמר עובי אחיד. מטגנים משני הצדדים לגוון חום זהבהב. בדרך זו מכינים את יתר כדורי הבצק. מגישים חם

 

מגישים לשולחן ונהנים

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

38 תגובות

  1. נראה נהדר. השאלה האם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ואולי אפילו להקפיא? אם כן, באיזה מהשלבים?

    • הי חייה
      ברור שאת יכולה להכין מראש ולהקפיא
      את יכולה להקפיא כשהם מוכנים וממולאים
      או כאשר הם מוכנים לגמרי

    • הי חמדה
      איני רואה בעיה איך בדיוק על איזה חום
      תצרכי לבדוק לבד . לדאבוני אין לי אינדוקציה איני יכולה אפילו לבדוק את העניין עבורך
      בהצלחה
      פסקל

  2. כמו כל המתכונים שלך גם זה נראה טעים מאוד !!!
    שאלה – כשאת כותבת כוס, מה מידת הכוס שאליה את מתכוונת ?

    • הי אתי
      קמח מלא כן אפשר להחליף במקרה זה שימי לב לכמות הנוזלים קרוב לוודאי שיה צורך בעוד נוזלים

    • הי אתי
      היות ולא ניסתי מעולם אם קמחים אלו
      איני יכולה להמליץ עלהם
      צריך לנסות אותם
      פסקל

  3. הי, אשמח לדעת לגבי המלית של הבצל הירוק, מה המרכיבים? והאם ניתן לעשות פרווה?
    תודה רבה

  4. הכנתי מתוך רצון להתנסות,
    טרפתי שניים, קשה להפסיק טעים טעים(שמתי בצד הצלחת כף דבש).

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here