צנצנת אחת ובתוכה הפתעה. קרם לימוני, תותים, קראמבל וקצפת. עכשיו חפשו כפית להנות מכל הטוב הזה.

לפניכם קינוח המוגש בדרך כלל בכוסות. אפשר להכינו בצנצנות קטנות, ולהגיש כמזכרת בארוחת חגיגית בלתי נשכחת.

קרם מסקרפונה וקראמבל

החומרים: ל-10 מנות

קרם לימון

1 כפית ג'לטין + 2 כפות מים קרים ( 5 גרם ג'לטין + 30  גרם מים קרים)

1/3 1 כוסות  סוכר (270 גרם)

קליפה מגוררת מ- 2 לימונים (10 גרם)

1/2 כוס  לימון (120 גרם)

4 ביצים בינוניות  (250 גרם)

2 חלמונים ( כ – 50  גרם)

220 גרם חמאה

קראמבל

100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר (100 גרם )

1/8  כפית מלח (1 גרם)

2 כפיות מים (10 גרם)

1/2 1 כוסות  קמח פחות כף מנופה (200 גרם )

קרם  גבינת מסקרפונה

1/2 קופסת גבינת מסקרפונה (125 גרם)

1 כוס שמנת מתוקה קרה (250 גרם)

4 כפות אבקת סוכר (60 גרם )

1/2 מקל וניל

להרכבת  המנה ולקישוט

10 צנצנות בנפח 150 מ"ל

1 סלסלת תותים חתוכים לקוביות ומעורבבים עם מעט מיץ לימון וכ-2 כפות סוכר

כך ניתן להעניק את הקינוח כתשורה לאורחים בסיום האירוע.
כך ניתן להעניק את הקינוח כתשורה לאורחים בסיום האירוע.

 

אופן ההכנה:

מערבבים בצלוחית את הג'לטין והמים הקרים ומניחים בצד.

מערבבים את הסוכר  ואת קליפת הלימון ועבירים לסיר  או קערה שמונחים מעל סיר עם מים רותחים  (באן מארי ).

מוסיפים את מיץ לימון, הביצים, והחלמונים ומערבבים. מבשלים על האדים עד להסמכה.

מוסיפים את ג'לטין, מערבבים ומסננים. מניחים בקערה ובעזרת בלנדר ידני מערבבים. מוסיפים את החמאה הרכה תוך ערבוב, עד לקרם חלק ומבריק. מצננים.

הכנת הקראמבל- בקערת מערבל חשמלי, באמצעות  וו הגיטרה, מערבבים  את החמאה, הסוכר, המלח והמים לתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח בפעם פעמיים ומערבבים ליצירת פירורים גסים. מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר ומצננים במקרר.

אופים בתנור שחומם מראש ( ל-170 מעלות.)  במשך 10 דקות . מפוררים מעט  בעזרת מרית או קלף, מחזירים  לתנור לאפייה עוד 3-2 דקות,עד לקבלת גוון זהוב עמוק. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

הכנת קרם הגבינה – בקערת מערבל חשמלי מערבבים את גבינת המסקפונה לריכוך ומוסיפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל. מקציפים  עד לקבלת קרם יציב. (הימנעו מהקצפת יתר).

הרכבת המנה- מזלפים קרם לימון לגובה 1/3 מהצנצנת. מניחים כ-2 כפות תותים על הקרם. מזלפים קרם מסקרפונה בכמות זהה לקרם הלימון ועורמים תלולית קראמבל על כל מנה.

 

המתכון באדיבות השף־קונדיטור אורי שפט, ממאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here