צלי בשר

בתקופה זו של חיינו, כאשר הכול מהיר והזמן קצר, אנו תמיד מנסים לחפש קיצורי דרך בלי שום ייסורי מצפון, גם במטבח. אנחנו מחפשים מתכונים שעשייתם מהירה או כאלה שזמן הכנתם קצר וההמשך מתנהל בתנור או על הכירה, ובכך מפנה לנו זמן לעיסוקים אחרים. בשני המקרים התוצאה צריכה להיות מושלמת, כאילו עמדנו במטבח שעות להכין את המאכלים.

מנות שעושות עבורנו את העבודה. או יותר נכון כאלו שמאפשרות לנו להכין בעצמנו מטעמים ללא מאמץ. נתחיל בבשר, היות והוא נחשב לחומר גלם הדורש המון מאמץ והבנה עמוקה בבישול. "בבשר צריך לדעת לטפל", אמרה לי אמי בנחרצות. אבל עם השנים והניסיון שצברתי בטיפול בבשר במטבח הפרטי שלי להנאת המשפחה ובניסיונות שערכתי על מנת להתחקות אחר תבשילי העדות השונות והמטבחים המיוחדים, למדתי שהדבר הכי חשוב הוא למצוא קצב מצוין. משם הדרך לסיר תהיה קצרה ומוצלחת.

 

צלי בשר מתובל
צלי בשר מתובל

 

קצב טוב ידע לכוון אתכם לנתח שמתאים לסוג התבשיל שאתם מבקשים להכין. ואם הנתח אינו בנמצא הוא ימליץ על הנתח הקרוב אליו במרקם שלו אתם זקוקים. קצב טוב ידריך אתכם בזיהוי הנתחים השונים וימנע מכם לבצע טעויות של מתחילים. קצב טוב יחסוך לכם עבודה מעיקה. הוא ינקה ויחלק עבורכם את הנתחים, בדיוק לפי בקשתכם.

לפני שאתם מכינים את צלי הבקר שהמתכון לו מובא כאן גשו לקצב שלכם ובקשו את הנתח המתאים. רק אז אתם מוזמנים להתחיל במלאכת הבישול. הכנת התבשיל קצרה והמשך הבישול נעשה בתנור. התוצאה רבותי, מושלמת. לפניכם מנה של צלי בשר קל להכנה המוגשת לצד תפוחי אדמה עם עשבי תיבול. אפייתם יחד בתנור מאפשרת לתפוחי האדמה לספוג את מיצי צליית הבשר, והשילוב נפלא.

צלי בשר מתובל

לנתח הבשר:

5 שיני שום

3/4 כף מלח

6 עלי מרווה טריים

2-3 כפות שמן זית

3 כפות דבש/סילאן

1/2 כפית גרגירי כוסברה

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

צלי בשר מתובל
צלי בשר מתובל

לפרוסות תפוחי אדמה:

4 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ

1 כף מלח גס

עלים מ-1 ענף רוזמרין, ללא הגבעול

עלים מ-3 ענפי תימין, ללא הגבעול

עלים מ-3 ענפי אורגנו, ללא הגבעול

1/2 כוס שמן זית

1 כף תבלין טוסקנה או פלפל אדום גרוס דק ופלפל שחור גרוס

2 ראשי שום, קלופים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

קוצצים את השום עם המלח ועלי המרווה על משטח עבודה, עד ליצירת מחית עדינה וריחנית. מעבירים לקערית ומוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית, הדבש והחרדל. מערבבים היטב לעיסה הומוגנית.

מצפים את נתח הבשר בתערובת ומשהים את הנתח לשעתיים. אפשר להכין יום קודם ולהניח במקרר למשך הלילה.

מכניסים לסיר רחב את פרוסות תפוחי האדמה, מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומצננים קלות. מניחים בקערה.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מעבירים לתבנית תנור ומשטחים. מכניסים את התבנית לתנור. מעל מניחים רשת בכדי להניח את הבשר שיטפטף על תפוחי האדמה.

מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ-7 דקות. יוצקים מעט שמן זית ואוטמים את הבשר במשך 2-3 דקות מכל צד.

מעבירים את הנתח לרשת שבתנור. צולים כ-25-25 דקות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו במשך כ-7 דקות לפני הפריסה. מגישים חם לצד תפוחי האדמה המתובלים וסלט.

 

צלי בשר מתובל
צלי בשר מתובל

 

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here