פרות מיובשים ופירות טריים יכולים לשבת יחד בסיר אחד ולהניב תבשיל מושלם. קבלו מתכון נהדר לצלי בשר המשלב פירות מיובשים, מתקבלת מנה עשירה, מיוחדת ומצוינת לסוף השבוע הקרב לקראת סעודת ט"ו בשבט.

צלי בשר בשזיפים ומשמשים

החומרים: ל-8-6 מנות

1.5 ק"ג בשר כתף בקר, חתוך לקוביות

מלח

5-4 כפות שמן

3 בצלים, קצוצים גס

פלפל שחור

3 שיני שום, כתושות

5 כפות רוטב סויה

10 שזיפים מיובשים שחורים, מגולענים

10 משמשים מיובשים

8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות אבקת מרק עוף

קורט ציפורן או זנגביל

קורט קינמון

 

אופן ההכנה: 

שמים בסיר רחב את קוביות הבשר, מכסים במים, מוסיפים מעט מלח, ומבשלים בסיר מכוסה כשעה וחצי, עד לריכוך.

מחממים בסיר רחב וגדול את השמן, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים את השום והסויה, מערבבים, ומוסיפים את הבשר כולל הנוזלים בהם בושל. מערבבים, ומוסיפים כוס מים, כך שהמים יכסו את הבשר.

שוטפים היטב את השזיפים והמשמשים, ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים, ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את אבקת המרק, הציפורן והקינמון, ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה 15-10 דקות, ומגישים חם.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here