

צלי בקר עם ערמונים או פטריות הוא מתכון נפלא של הזמרת אביבה אבידן אותה בחרתי לארח במדור האוכל שלי במעריב סופהשבוע , אביבה שמעבר להיותה זמרת היא בשלנית נהדרת. במטבחה אבידן ממש פורחת. ולמטעמיה המיוחדים יצא שם בין מכריה ובני משפחתה, כך יוצא שבשנים האחרונות היא משלבת בין שתי האהבות שלה: שירה ובישול. ולאחרונה היא החלה למכור מאכלים ומאפים מעשה ידיה.


לפני כעשור אף הפיקה ספרון קטן של מתכונים תחת השם "אביבה אבידן מבשלת", וזו התווספה למארז עם אלבומה השמיני "צו הלב". אביבה ממליצה להכין לכבוד החגים את מנת צלי בשר בערמונים או פטריות ששמו המפוצץ לא מעיד על קלות הכנתו. אחרי סגירה של הבשר בטיגון הוא נשלח לבישול של מספר שעות על הכיריים, צינון פריסה ועוד שעה בתנור, וזה הכל.


צלי בקר עם ערמונים או פטריות
החומרים: (ל-16-15 סועדים, תלוי בעובי הפרוסות)
1/4 כוס שמן לטיגון
1 נתח של בקר מספר 5 לצלי (1.5–1.6 ק"ג)
5 בצלים גדולים
400 גרם (4 חבילות) ערמונים קלויים וקלופים או 4 סלסילות קטנות של פטריות מסוג שמפיניון
1 כפית פלפל שחור גרוס
קורט פלפל אנגלי
1/4 כפית מלח או לפי הטעם


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים. מניחים בצד.
קולפים וקוצצים את הבצלים לקוביות בינוניות או גדולות, מוסיפים אל השמן בסיר ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מחזירים את הבשר לסיר ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים בסיר סגור במשך שלוש שעות (לא מוסיפים נוזלים, הבשר והבצל מגירים הרבה נוזלים). מדי פעם בודקים מה מצב הבשר. במידה וחסר מעט נוזל מוסיפים מעט מאוד מים (2-4 כפות).


מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומניחים על רשת לצינון. מוסיפים לסיר את הערמונים או הפטריות, מתבלים בפלפל השחור, הפלפל אנגלי, המלח ומערבבים.
פורסים את נתח הבשר הקר לפרוסות בעובי של 1/2 1 ס"מ למנה. מסדרים את הפרוסות בתבנית תנור. יוצקים מעל לפרוסות את הרוטב עם הערמונים או הפטריות. מנענעים קלות את התבנית כך שהרוטב יצפה בשכבה אחידה את פרוסות הבשר. מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כשעה-שעה וחצי.
מגישים חם לצד תוספות של אורז לבן ותפוחי אדמה.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כארבע וחצי שעות
סוג המנה: בשרי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין


הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שנה טובה! אם אנחנו לוקחים את המנה לארוחת החג, אפשר להכין את כל השלבים בבית ואז רק לחמם אצל המארחים לפני הארוחה או שהבשר יתייבש?
הי ריקי
עניתי לך נכון?
חושבת במיל פרטי
האם יש לבשל על הגז ? או שיש להכניס לתנור לבישול?
הי מיכלוש
השלב הראשו מתבציע על הגז , פורסים מסדרים בתנית תנור ומכניסים את הכול לתנור
האם אפשר להוסיף יין?
אם כן באיזה שלב?
תודה
ושנה טובה????????????
הי אלונה
בעיקרון אין צורך בנוזלים
רק מעט מאוד במידה וחסר לכן לא צריך יין