תבשיל מקסיקני פיקנטי במיוחד, רצוי להגישו עם גרגרי אורז לבן. מקבלים מנה עשירה חריפה ובעיקר משביעה. זו מנה צמחונית. במידה ואתם מעונינים להפוך אותה למנה בשרית, צריך להוסיף לתבשיל השעועית בשלב הראשון של ההכנה בשר טחון כ- 300 גרם או יותר לפי טעמכם.

 

החומרים: ל-6-8 מנות

2 כפות שמן קנולה

2 בצלים בינוניים, קצוצים

4 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק, קצוץ דק

1 פלפל שטה ,קצוץ דק

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות

1 כוס גרעיני תירס משומרים ומסוננים

1 כוס ציר ירקות או מים

2 כוסות שעועית אדומה מבושלת

3 גבעולי אורגנו טרי או 1/2 כפית יבש

1 כפית כמון

מלח ופלפל שחור, גרוס

להגשה:

אורז לבן מבושל לפי מספר המנות

 

אופן ההכנה: 

מחממים שמן בסיר רחב מוסיפים את הבצלים הקצוצים, השום הפלפלים ומערבבים מאדים מספר דקות ומוסיפים את העגבניות והתירס מערבבים ויוצקים את הנוזלים.

מוסיפים אל הסיר 1 כוס של שעועית מבושלת, מועכים את יתר השעועית ומוסיפים לסיר מתבלים באורגנו, הכמון, מלח ופלפל מערבבים מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מגישים חם על מצע של גרגרי אורז לבן.

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here