

חג חנוכה כבר בפתח ובאוויר עולה ריח הטיגונים. חמים, טעים, נעים ובלי להזכיר את המילה משמין. כמו בכל שנה אינני מוותרת על הכנת סופגניות ולביבות קלאסיות, אך משתדלת להביא בנוסף משהו אחר, עדכני, מעניין וכמובן, מתוק ומטוגן. חשבתי שיהיה נחמד לגוון את המתוקים לכבוד החג על ידי הכנת גרסה שונה לצ'ורוס, מאכל מתוק שמקורו במטבח הדרום אמריקאי. הצ'ורוס עשוי מסוג של בצק רבוך שעובר טיגון עמוק. יש לו גרסאות הכנה שונות וגם צורות הגשה מגוונות עם מטבלים, ציפויים ועוד פינוקים. היות ורציתי לשנות את צורת המאכל, בחרתי לעצב את הצ'ורוס בצורת כעך שכרוך בתוך עצמו ולהגישו עם המון סוכר וקינמון.
* For the English recipe scroll down *


טיפסקל לטיגון מוצלח
חשוב לחמם היטב את השמן לפני הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.
אל תוסיפו במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם, מכיוון שכך המאכל יספוג את השמן הקר, וחבל. יש לסיים את הטיגון ורק אז להוסיף שמן, לחמם אותו ולטגן יחידות נוספות.
הוציאו את המטוגנים בכף מחוררת כדי לנקז את מירב השמן. לאחר מכן צננו אותם על נייר סופג.
אני ממליצה לא לטגן בשמן זית שמותיר סימני טעם עזים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי עם הצילומים באינסטגרם


החומרים: (לכ-35-40 צ'ורוס)
לבצק:
1 כוס מים או חלב
100 גרם מחמאה או חמאה
2-3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1/2 1 כוסות קמח מנופה
4 ביצים גדולות
לטיגון:
שמן קנולה
לבזיקה:
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון


אופן ההכנה:
שמים בסיר בינוני את המים/ חלב, מחמאה/ חמאה, סוכר, סוכר ווניל ומלח. מערבבים וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה מהירה עד שהבצק מתאחד וניתק מהדפנות.
מסירים מהלהבה ומוסיפים תוך כדי טריפה את הביצים בזו אחר זו. מערבבים נמרצות עד לקבלת בצק רך. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר משונן.
מחממים שמן לטיגון עמוק. מזלפים לתוך השמן רצועות באורך 12-14 ס"מ תוך כדי זילוף בצורת עיגול כרוך, כאשר הסגירה נעשית בתוך העיגול המזולף. חותכים את הרצועה במספרים.
בעזרת כף ומזלג מייצבים את הרצועה מספר שניות בשמן החם, כך שהיא לא תיפתח ואז משחררים ונותנים לה להיטגן. שלב זה חשוב על מנת לקבל את הצורה המבוקשת. היות ובהתחלה קשה לשלוט על העיצוב הנדרש, יש לזלף צ'ורוס אחד בלבד, לעצב את הצורה ורק אז לעבור לצ'ורוס השני. בשלישי כבר שולטים בטכניקת העיצוב וזה רץ.
מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בדרך זו מכינים את כל הבצק. מעבירים לכלי הגשה, בוזקים סוכר וקינמון ומגישים.


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Hanukkah is here once again, and so it’s time to prepare fried treats. Below, I’ve provided recipe
that will make the holidays very sweet and special.
Churros are deep-fried treats that are popular in Argentinean,
Spanish and Brazilian cuisine. There are
many versions and shapes. In the version I present here,
lots of sugar and cinnamon are sprinkled on top.
• Text, photos and styling: PASCALE PEREZ-RUBIN
Ingredients
- Dough:
- 1 cup water or milk
- 100 gr. margarine or butter
- 2-3 Tbsp. sugar
- 1 packet vanilla sugar
- Pinch of salt
- 1½ cups flour, sifted
- 4 large eggs
- For frying:
- Canola oil
- Toppings:
- ½ cup sugar
- 1 Tbsp. cinnamon
- Accessories:
- Icing bag with serrated tip
- Scissors
Instructions
- In a medium pot, add water or milk, margarine or
- butter, sugar, vanilla sugar and salt. Stir and heat over a
- flame. Add the flour while stirring rapidly, until dough
- falls away from sides of pot.
- Remove from the flame and, while stirring, add the
- eggs one at a time. Stir rapidly until soft. Transfer dough
- to an icing bag with a serrated tip.
- Heat oil in a pot for deep frying. Squeeze strips of dough
- that are 12-14 cm. long into the oil. Cut the dough with a
- scissors. Drop the dough into the oil in the form of a circle.
- Hold a knife and spoon for a few seconds on the spot
- where the circle closes, so it doesn’t open up. Otherwise,
- the dough won’t form a circle. This is a bit tricky at first, so
- until you get the hang of it, fry only one churro at a time.
- After the first side has turned golden brown, flip the
- churro over. When it is browned on both sides, remove
- from oil and place on a paper towel. After you place all
- the churros on a serving platter, sprinkle with sugar and
- cinnamon and serve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק