קבלו את הפתיתים, הם בעיקר אהובים על ילדים ומהווים תוספת מושלמת לארוחת צהרים. זו תוספת קלה ומהירת הכנה וטעימה. אתם בהחלט יכולים לשנות ולגוון את סוגי הירקות לפתיתים לפי טעמכם.

החומרים: ל- 8-6 מנות

1 שקית פתיתי קוסקוס

5 כפות שמן זית

1 בצל ירוק, קצוץ דק

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

1 כוס גרגרי תירס משומר או קפוא

1/2 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה אדומה

1/4 כפית כורכום

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כוס כוסברה, קצוצה דק

אופן ההכנה: 

מבשלים את הפתיתים במים לפי הוראות היצרן, עד ריכוך. מסננים ובוחשים פנימה 2 כפות שמן זית.

במחבת רחבה מחממים את שארית השמן ומטגנים את הבצל שקיפות. מוסיפים פלפלים ומטגנים 3-2 דקות.

מוסיפים תירס ומטגנים עד שהגרגרים רכים. מוסיפים תבלינים ופתיתים, ומטגנים עוד 4-3 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.

 

  • טיפסקל

למנה מהירה במיוחד: קולים את הפתיתים בשמן 3-2 דקות.

מוסיפים כף אבקת קארי, מלח ומים ומבשלים עד ריכוך.

 

צילום: דרור כץ, מתוך הספר " המטבח הקל של פסקל "

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here