התוספת שתופסת – לפניכםתוספת קלה ומהירת הכנה לארוחת צהרים לילדים.

קטניות, דגנים ופסטות, התוספות מתלוות למנה העיקרית בארוחה ומתאימות לה. תפקידן הוא להשלים את מנת החלבון הנדרשת לגוף ולהעניק לסועדים תחושת שובע.

הן יכולות להיות מאוד פשוטות בהכנתן ובתיבולן, אבל באותה קלות ניתן ליצור מהן מנות מפתיעות בשילובים מגוונים של ירקות, רטבים ועשבי תיבול.

ככלל, כשמכינים תוספת יש צורך להקפיד על זמני הבישול, כדי לא לזכות בתוצאה סמרטוטית ורכה מדי. בישול ארוך או קצר מהדרוש יהפוך את התוספת הנפלאה לסתם עוד מנה, וחבל.

בחרתי להתייחס השבוע לפתיתים האהובים על הילדים. הם יכולים להיות תוספת נפלאה לארוחת צהריים או מנה קלילה לארוחת ערב לא מחייבת.

אפשר לבשל אותם לפי הוראות היצרן או לתבל בטעמים מגוונים, להוסיף ירקות שונים בהתאם להעדפותיהם של הילדים או לבשל אותם בתוך רוטב עגבניות מתובל ועשיר.

אני נוהגת לבשל את הפתיתים עם מעט מאודתבלינים שבאים לחזק ולחדד את הטעם, ומקפידה מאוד בבישול על מנת שהפתיתים לא יקבלו מרקם דביק וגושי, כי אם הדבר קורה, הרי שאין סיכוי שהילדים יטעמו את הפתיתים.

את המנה אני מגישה לצד קציצות ברוטב, תבשיל עוף, בשר וכמובן, שניצל. זו מנה קלה להכנה, ועכשיו, עם בוא החופש הגדול, ניתן ללמד את הילדים הבוגרים להכינה.

החומרים: ל-6-4 מנות

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כף אורגנו יבש

1 כפית כמון

1 שקית פתיתים צבעוניים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום (לא הכרחי)

 

 

אופן ההכנה: 

מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.

מוסיפים אורגנו, כמון, ופתיתים מערבבים היטב ומטגנים 3-2 יוצקים מים (כמות המים מופיעה על גב האריזה ) לשקית גדולה מוסיפים 4 כוסות מים מערבבים מתבלים במלח ,פלפל שחור וכורכום.

מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים. מכבים את הלהבה בוחשים ומשאירים בסיר מכוסה כ-5 דקות. מגישים לצד מנת הבשר.

 

  • טיפסקל

אפשר להוסיף למנה רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, בהתאם לטעם ולגוון הרצוי. במקרה זה יש להשתמש בפתיתים בגוון אחד ולא בצבעוניים.

אפשר בקלות להפוך את הפתיתים למנה חלבית, אם מפזרים מעליהם גבינה צהובה מגוררת או משלבים מעט גבינה מלוחה ואורגנו.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here