זוהי אחת הפשטידות הפופולריות והנפוצות ביותר מהמטבח היווני, מוכרת בשם "ספנקופיטה". חשוב לעבוד זריר ונכון עם עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו במהלך הכנת הפשטידה.

 

החומרים: לתבנית בגודל 30X27 ס"מ  או כל צורה אחרת (10-8 מנות)

1 ק"ג עלי תרד טרי שטופים, מיובשים וקצוצים דק

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

250 גרם גבינת קשקבל מגוררת

3 כפות שמן זית

3 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 1 חבילות (150 גרם) חמאה מומסת

10 עלי פילו מלבניים

 

כל הדרך אל הטעם…

מרפדים תבנית בעלי הפילאו ומעבירים את המלית לתוכה

 

אופן ההכנה:

מבשלים את עלי התרד במים במשך כדקה. מסננים היטב. סוחטים בכפות הידיים תוך לחיצה ומניחים בקערה.

מוסיפים את הגבינות, שמן הזית, הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים.

מברישים את התבנית בחמאה המומסת. מניחים עלה פילו, מברישים בחמאה ומניחים עלה נוסף.

מברישים שוב ומניחים עלה שלישי ורביעי. מניחים לשוליים לגלוש אל מחוץ לתבנית. מקפלים עלה נוסף ומניחים

אותו על שאר העלים.

מניחים את המלית על בסיס העלים ומשטחים היטב. מקפלים את העלים שגלשו מחוץ לתבנית על המלית

ומברישים בחמאה. מניחים עוד עלה על פני המלית ומברישים בחמאה.

מכסים בעלה נוסף, מברישים ומניחים שוב עלה על עלה תוך כדי הברשה, עד גמר העלים.

דוחסים את שאריות העלים בין המאפה לתבנית, ומורחים בחמאה את פני המאפה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כשעה עד לקבלת גוון חום זהבהב. מגישים חם.

 

מקפלים את עלי הפילאו על המלית וסוגרים בעלה נוסף

 

מברישים בביצה טרופה

 

אופים ונהנים

 

צילומים: דרור כץ מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל"

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here