יופי של מאפה/פשטידה, קל ומהיר הכנה והכי חשוב אינו מכיל גבינות, כך שהוא מתאים נפלא לשילוב לצד פשטידות עשירות בגבינות ותוספות אחרות. מהווה פתרון קליל לאנשים ששומרים על הגזרה.

קיש כרשה וכרוב אישי

החומרים: לכ- 12-10 תבניות קיש קטנות

תרסיס שמן או שמן

3-4 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 כרשות משתמשים בחלק הירוק והלבן פרוסות

1 כרוב בינוני פרוס דק

3 ביצים

3 כפות קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

6 כפות פירורי לחם או קמח מצה

1 גביע שמנת

מלח פלפל לפי הטעם

1 כף שמן זית

4 כפות סולת או קוואקר או פרורי לחם או ביגלה

רוטב להגשה:

2 גביעי יוגורט

1 מלפפון מגורר גס

2 צנוניות פרוסות דק (לא הכרחי )

2 בצלים ירוק קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מרססים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה, במידת הצורך מוסיפים שמן ומוסיפים את פרוסות הכרשות והכרוב מערבבים מוסיפים כ-3 כפות מים ומבשלים כ-10 דקות יש לערבב מידי פעם ומצננים.

מוסיפים את הביצים, קמח, אבקת אפייה ופרורי הלחם והשמנת מערבבים ומתבלים בפלפל ומלח. משמנים תבנית ובוזקים מחצית מכמות הסולת או תחליף אחר לבחירתכם.

מעבירים את עיסת הכרוב משטחים ובוזקים מעל את יתר הסולת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות. מערבבים בכלי את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הפשטידה.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here