פשטידת כרישה קלילה ומהירת הכנה

ניסויי תערובת

פשטידה היא דבר שכיף להכין. מספיק שמשנים מרכיב אחד, וכל הטעם והמרקם משתנים.

הפעם המלית כוללת כרשה וכרוב,והתוצאה היא מאפה קליל, טעים ופשוט להכנה אני מאוד אוהבת להכין פשטידות. בעיקר משום שהן מורכבות מחומרי גלם טובים ובריאים, והמאפים שמתקבלים הם מיוחדים, ריחניים וטעימים.

הפשטידה יכולה לעמוד כארוחה בפני עצמה או לשמש תוספת לארוחה לפי בחירתנו, כמנה ראשונה או אחרונה. משום הפשטות שבהכנה והתוצאה המובטחת, גם אנשים שלא מבשלים באופן קבוע נהנים להכין פשטידות ואפילו נותנים ליצירתיות שבהם חופש, עושים שילובים מקוריים ויוצרים טעמים ומרקמים חדשים.

העבודה מתחילה בבחירת הירק הדרוש להכנת המלית רצויה וממשיכה במשיחת ביצה טרופה ואפייה עד לגוון זהוב שחום מגרה. הקסם מתרחש אי שם בדרך, כשתערובת לא ממש מושכת או מיוחדת הופכת לחגיגה צמחונית, חלבית או בשרית של טעמים נפלאים.

השבוע בחרתי בסוג של מאפה־ פשטידה קל ומהיר הכנה, והכי חשוב אינו מכיל גבינות עשירות קלוריות, כך שהוא מהווה פתרון אטרקטיבי גם לאנשים ששומרים על הגזרה.

 

 

פתרון אטרקטיבי גם לאלה ששומרים על הגזרה. פשטידת כרשה וכרוב

 

פשטידת כרשה וכרוב

החומרים: לתבנית בגודל 20/27 ס"מ

תרסיס שמן או שמן

3-4 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 כרשות  משתמשים בחלק הירוק והלבן פרוסות

1 כרוב בינוני פרוס דק

3 ביצים

3 כפות קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

6 כפות פירורי לחם או קמח מצה

1 גביע שמנת

מלח פלפל לפי הטעם

1 כף שמן זית

4 כפות סולת או קוואקר או פרורי לחם או ביגלה

להבזקה :

1/4 כוס של שומשום וקצח

רוטב להגשה:

2  גביעי יוגורט

1 מלפפון מגורר גס

2 צנוניות פרוסות דק (לא הכרחי )

2 בצלים ירוק קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרססים שמן במחבת ומטגנים את הבלים  עד להזהבה, במידת הצורך מוסיפים שמן ומוסיפים את הכרוב מערבבים מוסיפים כ-3 כפות מים ומבשלים כ-10 דקות יש לערבב מידי פעם ומצננים.

מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, פרורי הלחם והשמנת מערבבים ומתבלים בפלפל ומלח. משמנים תבנית ובוזקים מחצית מכמות הסולת או תחליף אחר לבחירתכם.

מעבירים את עיסת הכרוב משטחים ובוזקים מעל את יתר הסולת ומעטרים במעט גרגרי שומשום וקצח.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות. מערבבים בכלי את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הפשטידה.

סגנון וצילומים – פסקל פרץ – רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

  1. בפשטידת כרישה וכרוב
    מה ניתן לשנות במקום יוגורט בכדי שהיא לא תהיה חלבית.

    • יעל
      זו פשטידה חלבית !
      אבל את יכולה לנסות ולהוסיף במקום ביצה אחת
      או חצי כוס סויה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here