פשטידת-גזר מהמטבח התונסאי

פשטידה אהובה עליי מהמטבח הטוניסאי, שאפשר להעשיר בבשר עוף או בקר.

אני אוהבת להתחיל את הבישול על הכירה, עד שהפשטידה נקרשת בחלקה, ואז להעביר אותה לתנור לצורך השחמה.

אפשר כמובן מראש לאפות בתנור בלבד, במשך 50-45 דקות.

 

פשטידת גזר

החומרים לסיר 24-22 ס"מ.

5 גזרים גדולים, קלופים

מעט שמן

1 בצל בינוני, קצוץ

½1 כפיות מלח

4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

1 ביצה קשה, קצוצה

1 פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה

5 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור, גרוס

1/2 כפית כורכום

2 כפיות מיץ לימון

5 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

מניחים את הגזרים בסיר. יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהגזרים רכים. מסננים ומועכים אותם במזלג.

מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הגזר והבצל במשך כמה דקות, עד הזהבה. מוסיפים מעט מהמלח ומעבירים לקערה עמוקה.

מוסיפים פטרוזיליה, ביצה קשה ולחם ומערבבים. מוסיפים ביצים, תבלינים ושארית המלח ומערבבים לתערובת חלקה.

מחממים היטב שמן בסיר בעל ידיות ברזל ויוצקים לתוכו את התערובת. משטחים ומבשלים מכוסה על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהביצים נקרשות והפשטידה משחימה קלות. מסירים מהאש.

משחררים את הפשטידה מהסיר בסכין חדה. מצמידים צלחת גדולה אל פתח הסיר והופכים עליה בזהירות את הפשטידה. משמנים מעט את הסיר ומחזירים את הפשטידה כשהצד הבהיר כלפי מטה.

מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, עד השחמה, או אופים 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here