

פשטידה אהובה עליי מהמטבח הטוניסאי, אותה אפשר להעשיר בבשר עוף או בקר.
אני אוהבת להתחיל את הבישול על הכירה, עד שהפשטידה נקרשת בחלקה, ואז להעביר אותה לתנור לצורך השחמה.
אפשר כמובן מראש לאפות בתנור בלבד, במשך 50-45 דקות.
פשטידת גזר
החומרים לסיר 24-22 ס"מ.
5 גזרים גדולים, קלופים
מעט שמן
1 בצל בינוני, קצוץ
½1 כפיות מלח
4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1 ביצה קשה, קצוצה
1 פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה
5 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית כורכום
2 כפיות מיץ לימון
5 כפות שמן
אופן ההכנה:
מניחים את הגזרים בסיר. יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהגזרים רכים. מסננים ומועכים אותם במזלג.
מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הגזר והבצל במשך כמה דקות, עד הזהבה. מוסיפים מעט מהמלח ומעבירים לקערה עמוקה.
מוסיפים פטרוזיליה, ביצה קשה ולחם ומערבבים. מוסיפים ביצים, תבלינים ושארית המלח ומערבבים לתערובת חלקה.
מחממים היטב שמן בסיר בעל ידיות ברזל ויוצקים לתוכו את התערובת. משטחים ומבשלים מכוסה על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהביצים נקרשות והפשטידה משחימה קלות. מסירים מהאש.
משחררים את הפשטידה מהסיר בסכין חדה. מצמידים צלחת גדולה אל פתח הסיר והופכים עליה בזהירות את הפשטידה. משמנים מעט את הסיר ומחזירים את הפשטידה כשהצד הבהיר כלפי מטה.
מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, עד השחמה, או אופים 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
היי פסקל,
תודה על המתכון :)
אפשר לותר על פרוסת הלחם?
הי אפרת אפשר
אך הוסיף משהו אחר מעבה במקום
הי אפרת
אפשר לוותר אך הוסיפי משהו אחר מעבה
היי פסקל.האם אפשר להוסיף שיבולת שועל במקום הגזר? ואם כן כמה
הי אורלי
זו פשטידה אותנטית מהמטבח הצפון אפריקאי על בסיס גזר ולא סתם פשטידה .
הגזר הוא העיקר בה :)
את יכולה לנסות להחליף אבל במקרה זה זו לא הפשטידה לה התכוונתי
ואין לי בכלל מושג איך היא תתנהג במקרה של שילוב שיבולת שועל במקום הגזר
את צריכה לנסות לבד ולהגיע למרקם הרצוי לך
יום טוב
היי פסקל,
אם אני אכן רוצה לשדרג את המעקוד עם עוף, איך את ממליצה לעשות זאת?:
תודה רבה
הי לי
את יכולה להוסיף חזה עוף או פרגית אפילו בשר בקר לבשל במים עם תבלינים ולחתוך לקוביות קטנות או לפורר את הבשר המבושל אל תוך עיסת הפשטידה
לכתות כאן מספיק 100-150 גרם בשר או עוף
פסקל
יפה אנסה .תודה פסקל
מכירה מעקוד עם כמה ירקות אפונה תפא גזר בטטה ..
לא ידעתי שיש כזה רק של גזר .
הי חנה
כן יש רק ירקות אגב יש גם פשטידה רק על בסיס ביצי, בשר, ותפוחי אדמה
מה קשור שבולת שועל לגזר
אם כבר להחליף לירק אחר
הי אתי
נכון :)
היי פסקל…שאלה…סבתא שלי היתה מכינה משהו דומה בתוך בול בתוך המרק (כשזה צף והמרק לא נכנס פנימה) אבל יהי בזה גם אפונה וגם עןף…האם זה אותו הדבר?
הי דורית
לא זה לא אותו הדבר סבתא שלך הכינה בבולך מה שנקרא דבחייה
זה דומה אבל לא זה
פסקל
ה50 דקות בתנור זה במקום הסיר עם שמן??
הי
זה תלוי גם בסוג התנור
בערך 40- 50 דקות ולהשגיח כמובן
זו פשטידה מדהימה הכנתי במחבת גדולה.
יצא מדהים שלא הספקתי לצלם כי טרפו את זה.
אהבתי מאוד וכך כל בני המשפחה.
הי חנה
שמחה מאוד שזה הצליח תודה על המחמאות :)