פשטידת אורז ובשר

מתכון זה במקורו מהמטבח התוניסאי יש הנוהגים להכינה בעיקר בפסח אך היא נהדרת לכל אירוע חגיגית. מכינים פשטידה אחת גדולה וגבוהה הנקראת- רוז מוחשי יש המכינים את הפשטידה גם בסיר פלא.

בחרתי להכין את הפשטידה בתבניות קוקוט אישיות,מנה אישית מפנקת לאירוע חגיגי תוך שמירה על כמות הקלוריות.

פשטידת אורז/רוז מוחשי

החומרים: ל- 12- 14 קוקטים אישיים או תבנית שקעים

2 כוסות אורז פרסי

4 ביצים

1 כפית מיץ לימון

150 גרם בשר בקר – כתף

2 ביצים קשות קלופות וחתוכות לקוביות

6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 -3/4 כפית מלח

1/4 כוס שמן

אופן ההכנה: 

מניחים את גרגרי האורז בסיר בינוני ויוצקים מים עד כדי כיסוי. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שהאורז מתרכך. מסירים מהלהבה, יוצקים את תוכן הסיר למסננת ושוטפים היטב את האורז במי ברז.

מניחים את הבשר בסיר קטן, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות או עד שהבשר מתרכך.מצננים לטמפרטורת החדש.

שמים את האורז המסונן בקערה רחבה. מוסיפים את מחצית הכורכום, מחצית הפלפל השחור והמלח. בוחשים תוך כדי הוספת שלוש ביצים טריות בזו אחר זו, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

לאחר צינון הבשר, חותכים לקוביות קטנות או מפוררים (מדובר בנתח סיבי שניתן לפורר) מניחים בקערה נפרדת ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והביצים הקשות. מערבבים ומוסיפים את הביצה שנותרה ואת שאר התבלינים. מערבבים היטב.

משמנים תבניות קוקוטים אישיות בשמן, או תבנית שקעים. מחממים את התבניות המשומנות. יוצקים מעט מהתערובת האורז בכל תבנית אישית ומשטחים קלות . מניחים שכבה מתערובת הבשר, ומעליה שוב שכבה מתערובת האורז.

מניחים את תבניות הקוקוטים בתבנית אפייה (של תנור) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ' כ-30-40 דקות. מגישים חם.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here