אני מאוד אוהבת לבלות במטבח בין בישול לאפייה, בין ניסוי וטעימה, אולם לא תמיד צריך לטרוח במשך שעות כדי להפיק ארוחת ערב משובחת.

אם אתם משכילים לבחור את אותם מתכונים קלילים ומהירי הכנה, שאינם דורשים התעסקות ארוכה במטבח, התוצאה בתום ההכנה היא כזו שסוחטת מחמאות.

החוכמה היא שבמנימום זמן מקבלים מטעמים נפלאים באיכותם, בטעמם  ובעיקר בעניין הטמון בהם.

לכאן נכנסות הפשטידות למיניהן, שהן למעשה מעין עוגה מלוחה. אנו יוצרים סוג של קסם  בקערה: מערבבים ביצים, ירקות ותבלינים, אופים ומקבלים מאכל שכולם אוהבים.

הפשטידה מתאימה למנה ראשונה בהגשה אישית, כתוספת, או למנה עיקרית – האפשרויות אינסופיות. הפשטידות מופיעות באינספור טעמים ובמגוון צורות.

הרעיון הגאוני שבהן לדעתי הוא שאפשר להכין אותן מכל דבר כמעט – לחם, אטריות, אורז, גבינות, דגים, בשר  וירקות. הכל הולך, כמו כן, אפשר לנצל שאריות מזון לצורך הכנתן.

לפעמים אפשר לשלב  את החומרים עם עלי בצק ואו בצקים מעניינים.

הפשטידות אינן דורשות עבודה.  די בקערה וכף עץ. בוחשים כמה חומרים, מעבירים לתבנית ומיד שולחים לאפייה.

מעבר לפשטות  ההכנה, אפשר להכין אותן בכלים ובתבניות בעלי צורות מעניינות,  מה המקנה לפשטידות בתום ההכנה צורה ייחודית.

רוצים להקפיד על הגיזרה ולשלוט על כמות הקלוריות?  אפשר להכין מיני פשטידה על ידי אפייה בתבניות אישיות או בתבנית שקעים,  וכך לחסוך בקלוריות. בחרתי להכין את הפשטידה שלפניכם בתבניות אישיות גבוהות.

בזכות מספר הביצים הרב, ביחס לחומרים, והתבניות האישיות הגבוהות, הפשטידות תפחו בצורה מעניינת, על גבול הסופלה, כשהן אווריריות ורכות בפנים.

פשטידות גבינות ופטריות אישיות
פשטידות גבינות ופטריות אישיות

החומרים: ל-8-6 פשטידות תפוחות ואישיות

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

50 גרם פטריות שמפניות פרוסות או קצוצות

100 גרם גבינה מלוחה מפוררת

100 גרם גבינת קוט'ג

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 כפות קמח או פרורי לחם

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

4 ביצים טרופות  L

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ושיני השום, ומטגנים 3-2 דקות עד לגוון חום זהבהב.

מוסיפים את הפטריות ומאדים כמה דקות נוספות. מעבירים לקערה רחב, מוסיפים את שאר החומרים וטורפים היטיב לבלילה אחידה ותפוחה.

משמנים תבניות אישיות. יוצקים בכף מבלילת הגבינות אל התבניות האישיות המשומנות.  עד לכדי 3/4 מגובה התבנית,  מסדרים את התבניות בתבנית תנור.

אופים בתנור חם שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות צ' כ-30-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הפשטידות  יוצא נקי ויבש.

הפשטידות תופחות, וכשהן מתקררות הן יורדות מעט, ונוצרת צורה מעניינת על פני הפשטידה.

 

  • טיפסקל

לגיוון ועניין אפשר לשלב בעיסה ירקות קפואים כמו אפונה, גזר, עשבי תיבול ירוקים או ביצה קשה קלופה וחתוכה לקוביות או לשמניות. את הבצל אפשר לחתוך לרצועות ולטגן מעט.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. בוקר טוב לך ותבורכי על כל המתכונים שאת משתפת אותנו
    מעוניינת להכין את הפשטידות צריכה כמות בערך 40 כמה להכפיל כמויות.

    תודה לך ושבת שלום

    • הי יהודית
      תודה רבה רבה
      לגבי השאלה תלוי בסוג הפשטידות
      בדרך כלל פשטידה בינונית מספיקה לך לכ-30 מנות יפות
      בברכה פסקל

  2. בוקר טוב לך
    הכמות שציינת במתכון פשטידות גבינה ופיטריות אישיות לכמה סועדים תספיק לי הכמות?

    • הי אשר
      לא זו לא טעות .
      הפשטידות האישיות הם מכילות יותר גבינות מהפטריות
      המרקם יוצא אוורירי ורך
      אם אתה מעוניין להוסיף אתה מוזמן
      אבל קח בחשבון שהמרקם הדחוס שמתקבל הוא על חשבון האווריריות של הפשטידה או הפשטידות האישיות.
      בהצלחה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here