לא ברור איך המנגל הפך להיות הסממן הבולט ביותר של יום העצמאות, אבל לא נתעכב על התחקיר.

הריח והעשן שנישאים באוויר כבר במהלך חול המועד פסח מבשרים את תחילת חגיגות הנפנוף, שמגיעות לשיא,

כמובן, ביום העצמאות. האמת, אין לי מושג למה נבחר הבילוי החביב הזה לדרך שבה מציינים את חגיגות יום

העצמאות, למה לא בחרו להרכיב ארוחה מעניינת שתהווה קיבוץ גליות על שולחן החג כסמל לכך שכולנו הגענו

מארצות שונות? או, לחלופין, לציין את האירוע בהכנת מבחר מאפיים מתוקים מעוצבים בסמלי וגווני המדינה?

אצלנו, בבית ילדותי, בחרה אימי אסתר ז"ל, להכין ביום זה את לחמניות הפריקסה הממולאות בטונה, הריסה ביצים

ושלל כבושים כתקרובת לחגיגות יום העצמאות. וההסבר שלה היה מקורי: לחמניית הפריקסה זו ארצנו –כל התוספות

על שלל גווניהם, הם אזרחי המדינה וכולנו נכנסים ללחמנייה. כילדים די גיחכנו על המשל של אמי. היום אני מבינה עד

כמה זה היה גאוני: המילוי של הפריקסה הוא הפסיפס האנושי שחי כאן: אנשים מפולפלים, עדנים, חריפים, צנועים, מרירים , קשים וכו'.

 

וכך מידי שנה הקפידה אימי ז"ל להכין את לחמניות הפריקסה ביום העצמאות השקם בבוקר. כל סוגי המיליות הוכנסו

למארזים קטנים כשהם חתוכים ומוכנים ועם כל הכבודה הזו יצאנו לפארקים או לביקורי משפחה וחברים.

קבלו את המתכון הנהדר והפשוט להכנת לחמניות הפריקסה. זו דרך אחרת ונפלאה לחגוג את יום העמצאות בלי לנפנף.

הלחמניות המטוגנות והממולאות הללו נחשבות לאחד המעדנים במטבח התוניסאי. נוהגים להכינם כשיש זמן

ואו רוצים לפנק את בני הבית. לימים למדתי שפריקסה הוא בעצם מאכל צרפתי של עוף ממולא המוגש ברוטב,

ואימוץ השם ללחמניות נבע כנראה מפעולת המילוי, בהשפעת הכיבוש הצרפתי של תוניס.

קבלו מתכון וגם הדרכה צעד אחר צעד בסרטון

 

 

החומרים: ל-16-14 לחמניות

½4-3 כוסות קמח, מנופה

2 כפות שמן

2 כפות גדושות שמרים טריים

קורט מלח

1 כף סוכר גדושה

½1 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

למילוי:

2 תפוחי אדמה גדולים

הריסה (למריחה)

3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים

200 גרם ירקות כבושים בחומץ תוצרת בית או קנוי

50 גרם פלפלים חריפים כבושים, חתוכים לרצועות

3-2 לימונים כבושים, חתוכים לרצועות

2 מלפפונים כבושים, קצוצים או חתוכים לרצועות

100 גרם זיתים, מגולענים וחצויים

1 קופסה טונה בשמן, מסוננת ומפוררת

 

 

אופן ההכנה: 

להכנת הלחמניות: מניחים את הקמח בקערה מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן ושמרים. בוזקים מסביב מלח וסוכר. לשים את התערובת עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה מים, עד קבלת בצק רך הניתק מדפנות הקערה מכסים את הבצק במגבת ומשהים שעה במקום חמים להתפחה.

לשים את הבצק שנית כדי להוציא אוויר. מחלקים ל-16-14 חלקים ויוצרים מכל אחד צורת לחמנייה פחוסה. משהים להתפחה כ-30 דקות.

מחממים שמן בסיר עמוק. מניחים בשמן את הלחמניות כשצדן התפוח כלפי מטה, מטגנים כשתי דקות, הופכים ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

למילוי הלחמניות : מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים כ-30 דקות, עד ריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות. חוצים את הלחמניות המטוגנות ומורחים בהריסה. ממלאים בביצים, בירקות, בזיתים ובטונה לפי הטעם.

 

  • טיפסקל

כדי למתן את חריפות ההריסה ערבבו אותה עם רסק מ-2 עגבניות בשלות, ותבלו במעט מלח ושמן.

לחסכני קלוריות: ניתן לאפות את לחמניות הפריקה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר

אפייה ברווחים אחד מרעהו, ואופים בחום בינוני 20-25 דקות. מקבלים לחמניות אווריריות בגוון חום-זהוב.

חותכים לאורכן וממלאים לפי ההוראות.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here