כרובית שלמה, עוברת חליטה, מצופה בגלימה של תבלינים ורטבים ומיד נכנסת לתנור כמו שהיא -שלמה.

עוברת בתנור השחמה וצליה ומיד מוגשת במלוא הדרה לשלוחן. הטעם כבר שם.

 

החומרים: ל-6 מנות

1 כרובית גדולה ויפה

1 כפית מלח

מים

 

מורחים ברטבים ו...לתנור
מורחים ברטבים ו…לתנור

 

 

להברשה:

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

1 כפית תערובת עשבי תיבול

מלח ופלפל גרוס

1/4 כוס שמן זית

נייר אפייה

 

כרובית צלוייה
כרובית צלויית

אופן ההכנה:

מכניסים את הכרובית בשלמותה, לסיר גבוה ורחב. מוסיפים את המלח וממלאים במים כדי כיסו . מבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות, לריכוך חלקי. מוציאים מהסיר ושוטפים בזרם מים קרים.

בקערה רחבה מערבבים את חומרי ההברשה. מוסיפים את הכרובית ובעזרת מברשת מצפים אותה בבלילת המיונז.

מניחים את הכרובית בתבנית, על גבי נייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' למשך 20 דקות.

ממשיכים לאפות ולהשחים את הכרובית בחום גבוהה 200 מעלות צ' כ- 15 דקות נוספות.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here