

שבקייה היא עוגיית סרטי בצק דקיקות כרוכות זו בזו. מטוגנת, וטבולה בסירופ סוכר מתובל וריחני מהמטבח המרוקאי.
לפניכם וריאציה נוספת של שבקייה. הפעם עוגיות השבקייה מוכנות מבצק דליל, בעזרת מכשיר מתכת מיוחד שיוצר דוגמאות פרחי תחרה מהממות.
את פרחי השבקייה ניתן ליצור במכשיר מתכת אשר לו סדרה של שבלונת בצורת שונות של פרחים. לפניכם כאן דוגמה אחת מהן.
טכניקת העבודה היא אחרת לגמרי מעוגיות השבקייה המוכרות. כאן טובלים בבלילת הבצק את השבלונה הנבחרת ומשחררים את הבצק לשמן החם לטיגון עדין.
זו דרך מתוקה לגיוון המתוקים לכבוד חג החנוכה.


שבקייה / פרחים בעזרת מכשיר
החומרים לכ-50 פרחי שבקייה בינוניים
2 כוסות מים
1 ביצה שלמה
3-2 טיפות וניל
2 כוסות קמח, מנופה
1/4 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
מכשיר ליצירת השבקייה להשיג בחניות המתמחות
נייר סופג


סירופ סוכר:
1 כוס מים
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות מיץ לימון
1 שקית סוכר וניל
לתיבול:
אפשר לגוון את סירופ הסוכר בתבלינים כמו: קליפת לימון מגוררת או רצועה דקיקה
של קליפת לימון או 1 מקל קינמון או 2 טיפות מי תפרחת הדרים או מי ורדים.


אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המים, הביצה והווניל מוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה את הקמח, והמלח ומערביים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את המכשיר בשמן החם מוציאים ומנגבים מהשמן.
טובלים בעדינות את המכשיר בבלילת הבצק. על הבצק להגיע לגובה שולי שבלונת הפרח.
זה מאוד חשוב – הקפידו שהבלילה לא תכסה את כל השבלונה, אחרת פרח השבקייה לא ישתחרר ממנה.
מחזיקים את המכשיר מספר שניות בשמן. מנענעים בקלילות ומשחרירים את השבקייה אל השמן.
(אפשר להעזר בשיפוד עץ או חוד סכין לעזור בניתוק העוגייה אל השמן) שימו לב לא להשאיר את הבלילה על השבלונה יותר ממספר שניות בשמן,
כי אז הפרח מתגבש ומתייצב על מתכת השבלונה ולא ניתק ממנו . בדרך זו מכינים את כל השבקיות.


להכנת הסירופ: שמים בסיר בינוני את המים, הסוכר, מיץ הלימון וסוכר הווניל. מבשלים על להבה בינונית במשך כ 30-25 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג.
מוסיפים את נותני התיבול שבחרתם וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 2-1 דקות. טובלים את פרחי השבקיות בסירופ ומוציאים על מגש. מצננים ומגישים.


- טיפסקל סופרים קלוריות?
הכינו עוגיות קטנות או בנוניות. ממש בגודל ביס שניים. כך אפשר לשלוט על הקלוריות ולהנות מהן בלי ייסורי מצפון.
- טיפסקל לטיגון נכון
חשוב לחמם היטב את השמן לפני הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.
כדי לדעת מהי הטמפרטורה הנכונה, טבלו כף עץ במרכז סיר השמן, אם נוצרות בועות מסביב – השמן חם.
אל תוסיפו במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם, מכיוון שהמאכל יספוג את השמן הקר, וחבל.
יש להוציא את המטוגנים מהסיר ורק אז להוסיף שמן, לחמם אותו ולהמשיך לטגן.
כדי לנקז את מרב השמן, הוציאו את הטיגונים בכף מחוררת, כדי לנקז את מירב השמן. לאחר מכן צננו אותם על נייר סופג.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום
הכנתי את הבצק והבצק לא נתפס על השבלונה?
למה?
איילת
הבצק לא אמור לעטור
הוא מצפה את השבלונה כמו וילון דק את אפילו ראה השתקפות של השבלונה ואז טובלת בשמן זה מתעורר לחיים
מאיפה קונים כזאת שבלונה?
הי אלחנן
אפשר למצוא אותן בכל החניות המתמחות ויש גם משהי בפייסבוק שמוכרת אותן
נדמה לי מהצפון
אבל לא בעיה למצוא את המכשיר הזה
היי פסקל
הכנתי היום עם המכשיר וצד אחד ממש ריק.
ככה זה אמור להיות ?
הי שילת
קודם כל מגיע לך
יישר כוח !
ולשאלתך זה לא אמור להיות ריק אולי לא טבלת מספיק אבל זה ממש לא דומה לשבקיה הרגילה . את אמורה לקבל את השבקייה כמו תחרה והיא קריספית . אם זה לא מה שקיבלת בניסיון שני ושלושי זה ממש יעבוד.
כי בהתחלה חושששים ולא מבינים בדיוק איך העבודה עם המכשיר . אחר כך זה ממש פשוט . בהצלחה :)
האם התכוונת לאחד וחצי קמח ולא סוכר? לא רואה קמח
קראי שוב את המתכון יש קמח
מתנצלת טעיתי לא עלה על המתכון..עכשיו הסתדר תודה
:)
בוקר טוב
האם יש אפשרות להכין מראש?
א