

חג החנוכה אומנם עבר, אבל זה לא אומר שחייבים להיפרד מהמחבת, והפעם לטובת פרחי כרובית בתערובת תבלינים
יום שישי במטבח אחרי שבוע שלם של קרנבל טיגונים, ועדין לא נרגעתי. הכנתי שלל סופגניות מסוגים שונים, לביבות במגוון טעמים ועוד מטעמים שונים,
וכמובן מטוגנים ממטבחי עמים ועדות. חשבתי שזה מספיק, אולם בעודי מכינה את ארוחת הצהרים לילדי, צדה עיני כרובית מיותמת במקרר.
בדרך כלל אני מכינה מהכרובית סלט טרי מתובל בחמיצות עדינה או צולה אותה שלמה בתנור, כמו שהיא, ומגישה לשולחן עם רוטב משלים. לפעמים היא עוברת פרוק וריסוק והופכת לפשטידה.
לעתים רחוקות אני מפצלת אותה לפרחים, טבלת אותם בקמח ובבלילת ביצה מתובלים ומשזפת אותם בשמן חם. בדרך זו מתקבלים פרחי כרובית חמים וזהובים.
עכשיו, היות והיו אלה עדין ימי חג החנוכה, החלטתי לטגן את פרחי הכרובית, לקול תרועת הילדים, שעבורם פרחי כרובית מטוגנים הוא משאת נפש, ממש כמו ממתק.
הפעם הם בחרו לתבל את הכרובית במבחר רטבים מוכנים כמו: רוטב צילי מתוק, חרדל ומיונז.
אבל בדרך כלל אני מכינה את הרוטב האהוב עליהם, בלילה של עשבי תיבול, שמן זית, מיץ לימון ושום.
תוך זמן קצר נערמו על השולחן קעריות קטנות עם רטבים שונים, מלח והר גדול של פרחי כרובית .
זה סוג המאכלים שטעמם מופלא ופשוט וקל להכין.


החומרים: ל-6-4 סועדים
1 כרובית בינונית מפוצלת לפרחים בגודל בינוני או קטן
לטבילה וטיגון:
2 כוסות קמח לבן או קמח מצה דק או פירורי לחם משובחים או תוצרת בית
1//4 כפית כמון
1/2 כפית פלפלת מתוקה או חריפה
מלח פלפל לפי הטעם
2-1 ביצים טרופות + 3 כפות מים
שמן לטיגון רדוד או עמוק


אופן ההכנה:
שמים בקערה מים, כפית מלח ו־ 2 כפות חומץ. מכניסים את פרחי הכרובית ומשרים אותם במים כשעה. שופכים את המים ושוטפים היטב את הכרובית
מערבבים בקערה את הקמח או קמח מצה או פרורי לחם ותבלינים. טובלים את פרחי הכרובית בביצה הטרופה.
מעבירים לקערה עם תערובת פירורי הלחם המתובלת. מצפים ומהדקים היטב את מעטפת הפירורים.
מחממים שמן ומטגנים את פרחי הכרובים העטופים בשמן חם משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב.
מוציאים ומניחים ע מגבות נייר סופג. מגישים לצד רוטב לבחירתכם, כשאפשר להסתפק רק בהבזקת מלח.
לקבלת מרקם עדין משתמשים בפרחי כרובית חלוטים : מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח במשך כ-8 דקות לריכוך ראשוני.
מסננים את נוזלי הבישול ושוטפים מיד במים קרים. טובלים את הכרובית בביצה ובתערובת פירורי הלחם ומטגנים.
לקבלת מרקם קריספי – משתמשים בפרחי כרובית טריים כמו שהם וטובלים בבלילה המתובלת ומטגנים.


טיפסקל
הקפידו על טיגון בשמן חם ולא חם מאוד. אףף על פי שניתן לטגן בשמן רדוד, אני מעדיפה לטגן את פרחי הכרובית בשמן עמוק.
לבלילת פירורי הלחם אפשר להוסיף 3-2 כפות גרגרי שומשום או 2 כפות קורנפלס גרוס


סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק