פרחי כרובית ממולאים

פרחי כרובית ממולאים ובכלל הממולאים מתחברים אסוציאטיבית עם אוכל ביתי מסורתי, שלהם הילה הנובעת, כנראה, מטכניקה מיוחדת להכנה, מורכבות וייחודיות ההופכות את המאכל למעודן וטעים במיוחד. כאלו הם פרחי כרובית ממולאים.

הכנת ירקות ממולאים, נחשבת לעבודה מורכבת ומסובכת, מאכל שלוקח הרבה זמן להכנה וחובק טעם נפלא של בית.

כמעט כל ירק ניתן למלא, אך למלא פרחי כרובית נדמה שזה מורכב ולא ניתן.

כי איך בדיוק ממלאים את פרחי הכרובית? אז זהו, זה לא כל כך מורכב אם לומדים את הפטנט.

החומרים: ל- 8-10 מנות

1 כרובית בינונית מפוצלת לפרחים בגודל בינוני

למלית:

500 גרם חזה עוף טחון

1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה היטב או 3 כפות אגוזים קצוצים דק

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

6 גבעולי כוסברה קצוצים דק

1  בצל גדול קצוץ דק

1 ביצה

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפלת מתוקה

 

פרחי כרובית ממולאים
ממלאים כמו כריך

 




לציפוי:

1 כוס קמח

1 ביצה טרופה היטב עם 1/4 כוס מים

לטיגון:

שמן לטיגון רדוד על השמן להיות בגובה 1-2 ס"מ

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ גס

3 שיני שום כתושות

1 כוס עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית כמון

1 כף סויה

1/2 כפית פלפלת חריפה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 – 3 כוסות מים

 

פרחי כרובית ממולאים
מטגנים לגוון חום זהבהב

 



אופן ההכנה: 

שוטפים את פרחי הכרובית היטב בעזרת סכין יוצרים חתך ליצירת פתח למילוי. לא חותכים עד הסוף, רק יוצרים פתח למילוי.

למלית- מניחים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. נוטלים מעט ממלית הבשר וממלאים את פרחי הכרובית.

פותחים מעט את הפתח שחתכנו ודוחסים לתוכו את המלית מגלגלים בכף היד ומניחים על מגש. בדרך זו מכינים את כל פרחי הכרובית.

מגלגלים את פרחי הכרובית הממולאים בקמח ובביצה הטרופה ומטגנים בשמן החם. מוציאים על מגבת נייר סופג.

לרוטב- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצל והשום מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים והמים מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

מסדרים את פרחי הכרובית הממולאים כשהן חופפים זה לצד זה, במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס מים נוספים. מנענעים את הסיר כך שהרוטב יצפה בשכבה אחידה את כל הממולאים.

מכסים מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-30-40 דקות להסמכה והשחמת התבשיל. מגישים חם.

פרחי כרובית ממולאים
מבשלים ברוטב, אפשר להשחים מעט בתנור

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here