עוגיות, פסטה ופרחים אכילים. דברו אלי בפרחים, מלבד היופי שלהם והמראה המלבב, פרחים יכולים להיות תוספת טעימה לאוכל במיוחד לט"ו בשבט

ט"ו בשבט הגיע ואיתו השקדייה המכוסה פרחים לבנים, הנטיעות ושלל הפירות הטריים והמיובשים. לאחרונה, כשחשבתי מה להגיש לכבוד החג נזכרתי ב- לורי סטרן, שפית ובעלת קייטרינג מקליפורניה, שאליה התוודעתי דרך הדף המהמם שלה באינסטגרם (חפשו את loriastern) שהוא כולו פרחים אכילים ומטעמים. דרך עבודתה ומבלי שהתכוונה הפכה סטרן את שילוב הפרחים האכילים באפייה לטרנד אופנה מוביל באינסטגרים.

כמו אלפי גולשים נוספים אני עוקבת באדיקות אחרי סטרן, אשר אופה ומייצרת עוגיות עם פרחים שאותם היא מגדלת בגן הירק שלה. בפיד שלה אפשר לראות מגוון רחב וצבעוני של פרחים, שאותם היא משלבת במאפים מתוקים ומלוחים ובעוגות לאירועים מיוחדים, ואפילו עוגות חתונה.

ברור שאין יותר מתאים לט"ו בשבט מאשר פרחים, ואם מחברים בין פרחים לעוגיות הרי שקיבלנו את הקינוח המושלם לחג. וברוח זו, ובהשראת הפיד של סטרן החלטתי לשלב פרחים ועשבי תיבול באוכל. בחרתי להכין עוגיות מבצק פריך עשיר שבהן מוטבעים פרחים אכילים, פסטה עם עלי מיקרו ועשבי תיבול וגם פאי אישי בשני גדלים עם המון אגוזים וקרם טופי, שמחבק הכול יחד והופך כל ביס ממנו לחגיגה של טעמים.

הבעיה היא שאי אפשר למצוא פרחים אכילים בכל מקום. בדקו עם הירקן הקבוע שלכם אם הוא יכול להביא אותם לחנותו או נסו להשיגם בשווקים הגדולים. וכמובן שאתם יכולים לעשות כמוני ולהגיע למשתלה הקרובה לאזור מגורכם ולרכוש פרחים אכילים. לדאבוני במשתלה הסמוכה לביתי לא מצאתי מבחר גדול של פרחים אכילים למעט שלושה סוגים של אמנון ותמר. נראה לי שבעקבות הכתבה אתחיל לגדל בגינתי לצד עשבי התיבול גם מבחר פרחים אכילים כמו חוטמית זיפנית, ציפורני חתול, כובע הנזיר, חרדל הבר, ורדים ועוד.

 עוגיות, פסטה ופרחים אכילים

 

עוגיות פרחים מתוקות

החומרים (ל-30-25 עוגיות בינוניות):

150 גרם חמאה או מחמאה, מרוככת (בטמפרטורת החדר)

180 גרם אבקת סוכר

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

2 חלמונים L

3-2 טיפות תמצית וניל

2 כוסות קמח, מנופה

מבחר פרחים (אמנון ותמר, ורדים מיובשים, לוונדר)

 

עוגיות, פסטה ופרחים אכילים
מרדדים את הבצק מסמנים את העוגיות ומסדרים את הפרחים במרכז העוגיות





אופן ההכנה:

מניחים בקערה את החמאה או המחמאה ומערבבים במטרפה או בכף עץ עד לקבלת קרם קצפי. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והסוכר וממשיכים לבחוש בנמרצות עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את המלח, החלמונים והווניל ממשיכים לערבב לקבלת קרם אחיד וחלק.

מוסיפים את הקמח בפעמיים-שלוש ומערבבים עד שהקמח נבלע היטב ומתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על נייר אפייה הנתון על משטח עבודה. מקמחים את הנייר קלות ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של חצי ס"מ או קצת יותר. במידה והמערוך נדבק לבצק, אפשר לקמח או להניח נייר אפייה על הבצק ולרדד מעליו את הבצק לעובי הרצוי.

בעזרת קורץ עוגיות מעוטר (או כוס) מסמנים את העוגיות בבצק. נועצים במרכז כל עוגייה פרח ובעזרת המערוך לוחצים אותו קלות לבצק. אפשר גם להניח נייר אפייה מעל הבצק ולרדד את הפרח בעדינות.

מעבירים את נייר האפייה עם הבצק למגש ומחזירים למקרר לכ-30 דקות. חשוב מאוד לעבוד עם הבצק כשהוא קר מאוד, אחרת יהיה קשה לחלץ את העוגיות.

מוציאים שוב את המגש מהמקרר וקורצים את העוגיות לפי הסימון שנעשה קודם. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את העוגיות אחת ליד השנייה, משאירים רווח קטן ביניהן.

מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש לחם בינוני (180 מעלות) ואופים כ-כ12-8 דקות, או עד שההיקף שלהן מזהיב אך הן נותרות לבנות. מוציאים ומצננים היטב לפני הוצאתן מהתבנית.

 עוגיות, פסטה ופרחים אכילים

 

פסטה מעוטרת בעלים ובעשבי תיבול

את הפסטה עצמה אפשר להכין עם עלי מיקרו בטעמים שונים, כך הסביר והדגים לי השף פלג בכור מחוות "עלעלים רעננים" שבמושב עולש.

החומרים: (ל-6-4 מנות)

400 גרם קמח דורום, מנופה

4 ביצים

80 גרם עלי מיקרו תימין

לבישול הפסטה:

2 כפות שמן קנולה

1 כף מלח גס

לתיבול הפסטה:

5 שיני שום, פרוסות

2 כפות שמן זית

מלח גס, לפי הטעם

להכנה מהירה: צנצנת מוכנה של פסטו

 

עוגיות, פסטה ופרחים אכילים





אופן ההכנה:

שמים את הקמח והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כחמש עד שבע דקות.

מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש ידנית עד להיווצרות בצק דחוס ומעט קשה. ממשיכים ללוש ולעבד אותו היטב. מכניסים למנוחה במקרר לשעתיים.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. משטחים קלות חלק אחד של הבצק ומתחילים לפתוח אותו עם מכשיר להכנת פסטה. מתחילים בשלב 7-8 ומרדדים דק דק. מקמחים מדי פעם את העלה כדי שלא ידבק.

מניחים את רצועת עלה הבצק על משטח עבודה. מורחים במברשת סיליקון מעט מים על חציו של העלה. מפזרים את עלי המיקרו תימין במרכז החצי השני של העלה ומקפלים לרצועה אחת.

מכניסים שוב את עלה הבצק למכשיר הפסטה (שלב 6) ומעבירים את העלה פעם עד פעמיים כדי שהעלים יישארו שלמים ולא ימרחו. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מקבלים ארבע רצועות עלי פסטה. חותכים בסכין רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 10-12 ס"מ.

יוצקים שלושה ליטר מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שמן הקנולה והמלח ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את כמות הפסטה הרצויה למים ומבשלים כשלוש עד חמש דקות. מוצאים, מסננים ושוטפים במים.

שמים במחבת רחבה את שמן הזית והשום ומטגנים מעט עד לגוון חום זהבהב. מוסיפים את מנת הפסטה ומערבבים. מוסיפים מלח גס ומעט ממי בישול הפסטה ומבשלים עוד דקה. מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית.

אפשר לתבל את הפסטה עם כף או שניים של ממרח פסטו מוכן שמים במחבת רחבה 2-1 כפות פסטו, מטגנים מעט, מוסיפים מנת פסטה ומערבבים. מתבלים במלח גס ומעט ממי הפסטה. מבשלים כדקה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד רוטב פסטו. לפני ההגשה יוצקים מעט שמן זית.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here