

פרוסות תפוחי אדמה מתובלות וצלויות שהופכות כמעט לצי'יפס עבה. נפלא להגשה לצד נתחי בשר ועוף. מנה אהובה על בוגרים וילדים.
קצת רקע תזונתי, תפוח האדמה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין B6, מגנזיום, ברזל, אשלגן, מינרלים, ומעט נתרן.
בקליפת תפוח האדמה מצויים סיבים תזונתיים, לכן מומלץ לאכול אותו בקליפתו לאחר שנשטף היטב. בעולם קיימים מבחר רחב ומגוון של סוגי תפוחי אדמה.
בארץ נמצא בעיקר חמישה סוגים נפוצים – אלמרה: מתאים למליות ומאפיים. ווינסטון: טוב לאפייה, למרקים, לבישול.
מונדיאל: נפלא לבישול ואפיה. דרגה: מתאים לבישול, מאכלי קדרה, מאפים ומרקים. דזירה: בעל קליפה אדומה, מתאים ונפלא לטיגון.
החומרים: ל-4-6 מנות
4 תפוחי אדמה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כפית כוסברה
1 פלפל אדום שטה גרוס דק
1/2 כפית זעתר –לא הכרחי
1/4-1/2 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
שוטפים היטב את תפוחי האדמה לא קולפים ופורסים לפרוסות עבות . מכניסים לסיר עם מים ומבשלים כ5 דקות ומסננים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את כל החומרים. מערבבים ומסדרים את הפרוסות המתובלות בתבנית האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום הכי גבוהה כ- 25 דקות מוציאים הופכים את הפרוסות על צידן השני וממשיכים לאפות כ20-25 דקות.
- טיפסקל כך שומרים נכון את תפוחי האדמה?
שומרים את תפוחי האדמה במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לתפוחי האדמה ריקבון. לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק.
- טיפסקל להכנה לבישול
אפשר לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק