מתכון זה נולד תוך שילוב בין מתכון קיים ומוכר מהמטבח הצרפתי – גראטן תפוחי אדמה לבין הרצון להגיש את המנה הנהדרת הזו לאורחים רגישים ללקטוז.

השימוש כאן הוא בחלב סויה אך אפשר בהחלט לנסות ולמצוא את שמנת הסויה לבישול ואפייה שהתוצאות בשימוש בה מפתיעות וטעימות.

 

החומרים: ל- 6-4 מנות

4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק

1 מיכל שמנת סויה

1/2 כוס חלב סויה

1-2 ביצים

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

מעט טימין, או אורגנו, או רוזמרין קצוצים גס

תרסיס שמן

 

אופן ההכנה: 

משמנים תוך ריסוס בתרסיס שמן בטעם חמאה כלי חסין אש או תבניות אלומינום או חרס אישיות.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית כשהן חופפות אחת לשנייה.

בקערה נפרדת מערבבים את כל יתר החומרים ויוצקים על פני תפוחי האדמה. מפזרים עישבי תיבול.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני. 180 מעלות צ' אופים כ25-30 דקות או עד לריכוך והקרמה של המאפה. מוציאים ומגישים חם.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here