ארוחות החג בנויות לרוב ממנות מסורתיות שהכנתם כרוכה בשלבים רבים או שההכנה שלהם צורכת זמן, דיוק, ומיומנות מקצועית כמו של הסבתא, אמא דודה.

החלטתי להציע לכם לשלב בנוסף למנות המסורתיות מנות עיקריות מעניינות ומתוקים חגיגיים.

המנות יכולות להשתלב נפלא בין יתר המנות המסורתיות והמוכרות אותם תגישו לשולחן החג. הקפדתי שהמנות יכילו, יעטרו או ישלבו בהכנתם את סמלי החג.

החומרים: ל- 4 מנות

למילית:

1 כוס בורגול עבה

1 כוס ורבע מרק עוף

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ דק

80 גרo גוג'י ( פרי יער אדום ) או חמוציות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית מחוקה פלפל שחור טחון

1/2 כוס כוסברה קצוצה

לבצלים:

8 בצלים אדומים קטנים

1 כפית מלח ים

2-3 כפות רכז רימונים

לפרגיות:

4 יח' פרגיות ( ירך עוף ללא עור ועצם )

4 כפות רכז רימונים

מלח פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

 

 אופן ההכנה:

להכנת המלית- משרים את הבורגול בקערה עם מרק העוף כשעה עד לספיגת כל הנוזלים.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה וריכוך מוסיפים לרגע את הגוג'י.

מוסיפים אל קערת הבורגול ומתבלים במלח ופלפל . מצננים את המלית ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה . טעמים ומתקנים תיבול בהתאם.

משטחים את הפרגיות בצידם העבה למשטח בעובי אחיד, מתבלים במלח ופלפל מניחים במרכז הפרגיות כף או שתיים מהמלית המוכנה ומגלגלים לגלילה אדוקה. מחזקים את הסגירה בעזרת קיסם.

מסדרים את הפרגיות הממולאות בתבנית משומנת בשמן זית כשצד הסגירה כלפי מטה, משוחים את הפרגיות הממולאות ברכז רימונים ובוזקים מעט מלח ופלפל.

אופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 20 דקות להשחמה אחידה. במידה ורוצים השחמה נוספת אפשר להעביר למצב גריל ולהשגיח.

להכנת הבצלים- שוטפים את הבצלים על קליפתם. מניחים בכלי חסין אש וצולים בתנור חם בחום 200 מעלות צ' כשעה.

לפני ההגשה חוצים את הבצלים לשניים בוזקים מלח ים ומעל רכז רימונים ומגישים לצד הפרגיות הצלויות.

 

המתכון באדיבותאבי שטייניץ – שף ויועץ קולינרי צילום: דניאל לילה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here