פסטרמה ביתית מתובלת
Jump to recipe

המטבח אצלי כל הזמן בפעולה. אני מאוד אוהבת לנסות מתכונים חדשים, להתנסות בטעמים לא שגרתיים ולא מוכרים, לקנות חומרי גלם מיוחדים ולנסות להפיק מהם מטעמים.

בין רפרטואר המנות שאותם אני מגישה בביתי, ישנן כאלו שבני משפחתי ובעיקר ילדי, לא מוכנים לוותר עליהן. גם אם המקרר עמוס בתבשילים מיוחדים ומורכבים, שהכנתי במסגרת התחקירים, הבדיקה והניסיונות במטבח. לא פעם אני מצליחה לשלב בין שלל המנות האהובות על בני משפחתי, גם מתכונים מאוד קלים להכנה. כאלו שאינם דורשים ממני הערכות ארוכה או מורכבות יתר בהכנתם. כמובן שכל אלו לא באים על חשבון התוצאה והטעם.

החלטתי להציע לכם להכין פסטרמה בבית. הכנתה פשוטה ולא מורכבת, ממש מביך לקרוא לזה מתכון. הכנת פסטרמה ביתית תחסוך לכם כסף, והכי חשוב: תקבלו נתח נפלא, מיוחד וטעים. אתם מוזמנים להכין את הפסטרמה שלכם בדיוק לפי המתכון המופיע כאן, אך אתם בהחלט מוזמנים לגוון, ולשנות את הטעמים לציפוי בהתאם להעדפות שלכם. שימו לב לזמן ההשריה הארוך במשרה: ההשריה נועדה לאפשר לנתח חזה ההודו לספוג לתוכו את הטעמים, ולרכך את מרקמו.

 

פסטרמה ביתית מתובלת
פסטרמה ביתית מתובלת

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

פסטרמה ביתית מתובלת

החומרים לנתח שלם 

1 כף פפריקה

1 כף מלח

1 כף סוכר (אפשר דבש)

1/2 כף פלפל שחור ולבן

1 כף רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק/חריף

1 כוס מים

1 חזה הודו טרי

 

פסטרמה ביתית מתובלת
פסטרמה ביתית מתובלת

לציפוי:

3-2 כפות סילאן או דבש

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כפית פלפל שטה גרוס

2 כפיות חרדל דיז'ון

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

 

פסטרמה ביתית מתובלת
פסטרמה ביתית מתובלת

אופן ההכנה:

מניחים בקערה פפריקה, מלח, סוכר, פלפל שחור ולבן, רוטב טאריאקי ומים. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מניחים חזה הודו בקערה. מעסים ומכסים אותו בבלילה. סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך יום שלם. רצוי מדי פעם לסובב את הנתח בנוזלי הבלילה, ולדאוג שהוא יצופה היטב. (אפשר להכניס את כל הנוזלים המתובלים לתוך שקית קוקי גדולה יחד עם חזה ההודו. מנערים ומצפים היטב את נתח החזה, סוגרים את השקית ושומרים בקערה במקרר).

בצלוחית נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי. מוציאים את נתח ההודו מהמשרה, מניחים אותו על משטח עבודה, ומצפים ומעסים אותו היטב בבלילת הציפוי.

מניחים רשת ברזל בתבנית אפייה ועליה מניחים את נתח ההודו המצופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות. מגישים חם או קר.

טיפסקל

הקפידו על זמני האפייה. אפייה ממושכת יתר על המידה תיבש את נתח חזה ההודו.

התיבול המופיע במתכון הוא בגדר המלצה, ולמעשה כל תערובת תבלינים אחרת תעשה את העבודה. נסו להוסיף צ'ילי, עשבי תיבול וממרחים שונים.

 

פסטרמה ביתית מתובלת
פסטרמה ביתית מתובלת

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

My kitchen is always in movement. I love trying out new recipes and flavors, and buying ingredients I've never used before. There are a number of dishes that my kids love eating over and over again, but every once in a while I try to sneak in new foods to see how they react.

Spicy homemade pastrami It's actually not a very complicated dish to prepare, and the directions can hardly even be called a recipe. Not only will preparing pastrami at home save you money, but it will provide you with the most delicious meat you’ve eaten in a while.

You're welcome to follow my directions, or try out your own spices and sauces. But make sure that you marinate the turkey long enough so it has time to soften and also absorb the wonderful flavors.

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here