מתכון פשוט וקל להכנת פסטרמה ביתית נפלאה, בלי חומרים משמרים או תוספות לא רצויות. המטבח אצלי כל הזמן בפעולה. אני מאוד אוהבת לנסות מתכונים חדשים, להתנסות בטעמים לא שגרתיים ולא מוכרים, לקנות חומרי גלם מיוחדים ולנסות להפיק מהם מטעמים.

בין רפרטואר המנות שאותם אני מגישה בביתי, ישנן כאלו שבני משפחתי ובעיקר ילדי, לא מוכנים לוותר עליהן. גם אם המקרר עמוס בתבשילים מיוחדים ומורכבים, שהכנתי במסגרת התחקירים, הבדיקה והניסיונות במטבח. לא פעם אני מצליחה לשלב בין שלל המנות האהובות על בני משפחתי, גם מתכונים מאוד קלים להכנה. כאלו שאינם דורשים ממני הערכות ארוכה או מורכבות יתר בהכנתם. כמובן שכל אלו לא באים על חשבון התוצאה והטעם.

 

הכנת פסטרמה ביתית נפלאה
הכנת פסטרמה ביתית נפלאה

כך קרה השבוע. במהלך מסע קניות שגרתי באחת מהרשתות הגדולות בעיר מגוריי, הופתעתי מהתור הארוך במחלקת הנקניקים. כשהתקרבתי לראות על מה ההתלהבות, ראיתי שעל משטח שולחן ארוך הונחו 6-5 סוגים שונים של פסטרמה במחיר מבצע מיוחד. רבים בחרו לקנות משלל הנתחים שהוצעו למכירה: פסטרמה מקסיקנית, מתובלת, מפולפלת, דלת הקלוריות ועוד.

החלטתי להציע לכם להכין פסטרמה בבית. הכנתה פשוטה ולא מורכבת, ממש מביך לקרוא לזה מתכון. הכנת פסטרמה ביתית תחסוך לכם כסף, והכי חשוב: תקבלו נתח נפלא, מיוחד וטעים. אתם מוזמנים להכין את הפסטרמה שלכם בדיוק לפי המתכון המופיע כאן, אך אתם בהחלט מוזמנים לגוון, ולשנות את הטעמים לציפוי בהתאם להעדפות שלכם. שימו לב לזמן ההשריה הארוך במשרה: ההשריה נועדה לאפשר לנתח חזה ההודו לספוג לתוכו את הטעמים, ולרכך את מרקמו.

 

הכנת פסטרמה ביתית נפלאה
הכנת פסטרמה ביתית נפלאה לפני נכניסה לתנור

פסטרמה ביתית מתובלת

1 כף פפריקה

1 כף מלח

1 כף סוכר (אפשר דבש)

1/2 כף פלפל שחור ולבן

1 כף רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק/חריף

1 כוס מים

1 חזה הודו טרי

 

הכנת פסטרמה ביתית נפלאה
הכנת פסטרמה ביתית נפלאה מוכנה

לציפוי:

3-2 כפות סילאן או דבש

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כפית פלפל שטה גרוס

2 כפיות חרדל דיז'ון

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה פפריקה, מלח, סוכר, פלפל שחור ולבן, רוטב טאריאקי ומים. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מניחים חזה הודו בקערה. מעסים ומכסים אותו בבלילה. סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך יום שלם. רצוי מדי פעם לסובב את הנתח בנוזלי הבלילה, ולדאוג שהוא יצופה היטב. (אפשר להכניס את כל הנוזלים המתובלים לתוך שקית קוקי גדולה יחד עם חזה ההודו. מנערים ומצפים היטב את נתח החזה, סוגרים את השקית ושומרים בקערה במקרר).

בצלוחית נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי. מוציאים את נתח ההודו מהמשרה, מניחים אותו על משטח עבודה, ומצפים ומעסים אותו היטב בבלילת הציפוי.

מניחים רשת ברזל בתבנית אפייה ועליה מניחים את נתח ההודו המצופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות. מגישים חם או קר.

 

הכנת פסטרמה ביתית נפלאה
הכנת פסטרמה ביתית נפלאה

טיפסקל

הקפידו על זמני האפייה. אפייה ממושכת יתר על המידה תיבש את נתח חזה ההודו.

התיבול המופיע במתכון הוא בגדר המלצה, ולמעשה כל תערובת תבלינים אחרת תעשה את העבודה. נסו להוסיף צ'ילי, עשבי תיבול וממרחים שונים.

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. למי שאף פעם לא השתמש בהודו אפשר הנחיה על משקל החזה הודו והנחיה לגבי זכרה/ נקבה
    תודה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here