

מנה נפלאה קלילה ואהובה מאוד על משפחתי . הפסטה משלבת טונה או טופו והכול יחד הופך למנה עשירה בטקסטורות, וטעמים ואת הגוון והטעם משלימים גם אפונים הירוקים ופטרוזיליה.
החומרים: ל-6-4 מנות
1 כף מלח גס
1 חבילה (500 גרם) פטוצ'יני או ספגטי
1/2 2 כוסות (300 גרם) אפונה ירוקה קפואה
קורט מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות מרגרינה ללא מלח
1 בצל, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
500 גרם טופו, מגורר גס
4 כפות רוטב סויה
1/3 כוס פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל, גרוס
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים עם המלח הגס. מוסיפים את הפסטה, ומבשלים כ8- דקות, עד שהפסטה "נגיסה"("אל דנטֶה" – רכה, אך לא רכה מדי). מסננים.
שמים בקערה גדולה את האפונה ואת קורט המלח, יוצקים מים רותחים, ומשהים 5 דקות. מסננים.
מחממים במחבת את השמן והמרגרינה על להבה בינונית, ומאדים את הבצל 3-2 דקות. מוסיפים את השום, ומאדים כדקה. מוסיפים את הטופו ואת רוטב הסויה, ומבשלים דקה. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, מנמיכים את האש, ומבשלים דקה.
מעבירים את הפסטה לכלי הגשה, יוצקים מעל את רוטב הטופו, מתבלים במלח ובפלפל גרוס, ומערבבים. טועמים, ומתקנים תיבול. מגישים חם.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק