לא תמיד צריך לבלות שעות במטבח. לפעמים יש מקום דווקא למטעמים קלילים, פשוטים ומהירי הכנה. אז אני מכינה מנה שהיא ארוחה שלמה או תוספת לארוחה.

אני בוחרת פסטה בצורה ובעיצוב מיוחד ומעניין. מבשלת לפי הוראות היצרן ומוסיפה שלל תוספות צבעוניות: ירקות, עשבי תיבול, טונה, טופו, חזה עוף מוקפץ, גבינות ועוד. אלו תוספות ושילובים לא רק מושכים את העין, אלא הופכים את הסלט לארוחה שלמה, ונכונה מבחינה תזונתית ומשביעה.

 

טיפסקל לבישול פסטה

  • רצוי להוסיף מלח למים רק אחרי שהמים רותחים.
  • פסטה אוהבת מרחב. בשלו אותה בסיר גבוה ורחב במיוחד וביחס של ליטר מים לכל 100 גרם פסטה.
  • יש לבשל את הפסטה עד לדרגת "אל-דנטה" (באיטלקית: "על השן"). כלומר, שהשיניים יוכלו לנגוס בה אך שהיא לא תהיה רכה מדי.
  • אחרי סינון הפסטה רצוי להחזירה לסיר הבישול ללא הנוזלים ולהוסיף לה מעט שמן זית ומלח כדי למנוע את הידבקותה.
  • הקפידו שהרוטב או התוספות לפסטה יהיו מוכנים מבעוד מועד. הפסטה צריכה לעבור ישירות מהבישול אל הרוטב או לקערה עם התוספות והירקות. אם הפסטה תמתין לרוטב או לתוספות היא תמשיך להתבשל בחום של עצמה, תאבד את מרקמה המוצק ואת מידת הבישול המדויקת.
  • מומלץ לשטוף במים קרים פסטה המיועדת לסלטים קרים, כדי להיפטר מעודף העמילן.

 

ארוחה שלמה בקערה

פסטה וירקות

החומרים: (ל-6-7 מנות)

4 כפות שמן זית

1 בצל סגול גדול, קצוץ דק או חתוך לרצועות

1 כוס שעועית ירוקה טרייה, שקצותיה קטומים

11/2  כוסות פטריות שמפיניון טריות, חצויות

1/2 כוס עגבניות תמר, חצויות לאורך

1/2 כוס עגבניות צהובות קטנות, חצויות

1 כוס עגבניות שרי, חצויות

עלים משני גבעולי טימין

2 שיני שום, קצוצות

2 גזרים קטנים, פרוסים באלכסון או לרצועות דקות

2 קישואים קטנים, פרוסים באלכסון או לרצועות דקות

1 פלפל ירוק גדול, חתוך לרצועות

1 כף סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 חבילה 500 גרם פסטה פוזילי (בצורת בורג) רגיל או מקמח חיטה מלא או ללא גלוטן

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה ועמוקה 2 כפות משמן הזית. מטגנים את הבצל על אש בינונית־נמוכה כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השעועית והפטריות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות והטימין, מבשלים יחד מספר דקות עד לריכוך. מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את הלהבה.

מדליקים את התנור על מצב גריל. מסדרים בתבנית את הירקות החתוכים (הגזר, הפלפל, הקישואים). מטפטפים מעליהם את שמן הזית הנותר, בוזקים עליהם מלח ופלפל וקולים בגריל במשך 15-20 דקות, עד שכל הירקות מזהיבים. מעבירים למחבת עם הירקות, מוסיפים סויה ומערבבים היטב.

בינתיים מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה. מסננים ומעבירים לקערה עם הירקות ומערבבים היטב.

מגישים חם או קר.

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here