

ישנן מנות שעדין לא החלטתי האם הן ארוחה או קינוח. כמו למשל פנקייק או וופל בלגי. הן יכולות להתקבל בברכה על ידי כל בני משפחתי, בוגרים וצעירים כאחד, כמעט בכל זמן: בארוחת בוקר, בערב, בבראנץ' או כקינוח בסוף הארוחה.
כל שצריך הוא מחבת טובה. הניחו אותה על הכיריים והתחילו לפנק את כל בני המשפחה. אל תשכחו להצטייד בשלל פירות הקיץ, ברטבים מעניינים ובהמון קצפת, שמנת וגלידה איכותית, שישלימו את המלאכה.
פנקייקס לבבות או עגולים
החומרים: (לכ-20 פנקייק קטנים)
11/2 כוסות קמח, מנופה (אפשר לשלב קמח מלא)
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר לבן או סוכר חום
2 ביצים
2 כוסות חלב או ריוויון
50 גרם חמאה, מומסת
תרסיס שמן בטעם חמאה או חמאה לשימון
להגשה:
חמאה
סירופ מייפל
מבחר פירות חתוכים


אופן ההכנה:
בקערה מניחים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מערבבים היטב ויוצרים גומה בתערובת הקמח, שלתוכה יוצקים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית, עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים.
מניחים על השיש כ-15 דקות ומערבבים שוב.
מרססים מחבת בספריי שמן או מברישים קלות בחמאה מומסת. יוצקים בעזרת מצקת או מעבירים את כל הבלילה לקנקן ומוזגים ישירות למחבת תלוליות של בלילה במרווחים שווים. שימו לב לא לצופף מדי ולא לצקת או למזוג כמות גדולה מדי למחבת.
מטגנים על להבה בינונית גבוהה, עד שהשוליים מזהיבים קלות ועל העיסה מופיעות בועות. הופכים מיד ומטגנים עוד מספר שניות. מעבירים למגש. ממשיכים כך להכין את שאר הפנקייק. מדי פעם יש לשמן את המחבת.
מגישים מיד עם חמאה וסירופ מייפל שמצפה את כל הפנקייקס, ועם שלל פירות חתוכים להשלים את הטעם.


טיפסקל
אפשר להכין את הפנקייקס ללא מוצרי חלב. מחליפים את החמאה בשמן ואת החלב ו/או הרוויון במים.
רוצים לקבל פנקייקס אווריריים מאוד? הקציפו את הביצים במערבל חשמלי עם סוכר במשך כחמש עד שבע דקות.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק