אני מאוד אוהבת פלפלים ממולאים. משתדלת לגוון במליות מעניינות פעם עם בשר, ופעם עם קינואה ושלל פירות מיובשים ולפעמים בשילוב של אורז ועשבי תיבול מגוונים.

לאחרונה התחלתי לשלב בין גוונים שונים של פלפלים, היוצרים ציבעוניות נהדרת בסיר וגורמת לככוווולם לרצות את הפלפלים מיד על הצלחת .

החומרים: ל-6-8 מנות

6-8 פלפלים בגוונים (צהוב, אדום, כתום ירוק)

למלית:

1/4 2 כוסות אורז

300 גרם בשר טחון

2-3 כפות פירורי לחם או קמח מצה או שיבולת שועל

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 ביצים

8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק

1/4 כפית ג'ינגר קצוץ

1 כף רכז רימונים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 עגבניות בינוניות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל אדום חריף

1 בצל בינוני

2 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 1 – 2 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית פלפלת מתוקה

1/4 כפית הריסה

אופן ההכנה: 

מנקים את הפלפלים, מסירים את הראשים- הכובעים (שומרים בצד) ומרחיקים את הגרעינים. שוטפים היטב.

למלית- מניחים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את הפלפלים במלית ומכסים "בכובעים" של הפלפלים.

לרוטב- חותכים את כל הירקות לקוביות או לרצועות דקות. מחממים את השמן בסיר ומשחימים בו את הירקות מוסיפים את התבלינים והנוזלים מערבבים ומביאים לרתיחה.

מסדרים בעדינות את הפלפלים הממולאים בסיר עם הרוטב במידת הצורך מוסיפים מעט מים מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה.

עד לריכוך הפלפלים וצמצום הנוזלים. מגישים חם.

 

פלפלים ממולאים בשלל צבעים
פלפלים ממולאים בשלל צבעים

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here