אם לא אוכלים בשר אפשר לארגן את המנה כך שתתקבל מנה צמחונית מעניינת, כמו כן אפשר להשתמש במילוי לכל ירק שרוצים. חובבי הבשר יכולים להוסיף למלית פיסות שניצל או בשר בקר.

החומרים: ל- 6-4 מנות

4 פלפלים בצבעים שונים

2 קישואים עגולים

1 כוס קינואה

¼1 כוסות מים

2 כפות בזיליקום, קצוץ דק

2 כפות נענע, קצוצה דק

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

1 בצל ירוק, קצוץ דק

3/4 כוס צנוברים, קלויים

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית פלפל שחור

מלח, לפי הטעם

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים, קצוצים דק

4 שיני שום

1 כף כמון

1 קופסה גדולה (800 גר') עגבניות כתושות

2 כפות סילאן

1 כוס מים

1/2 כף פפריקה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח ופלפל, לפי הטעם

להגשה:

1/3 כוס דבלים

1/3 צימוקים בהירים

1/4 כוס חמוציות מיובשות (לא חובה)

1 גבעול נענע שלם

אופן ההכנה: 

מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים. מסירים את כיפת הקישואים ומרוקנים את התוכן בכפית (נזהרים לא לפגוע בדפנות).

שוטפים את הקינואה, מניחים בסיר עם מים ומרתיחים. מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהמים נספגים. מצננים.

מוסיפים לקינואה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, צנוברים ותבלינים, מערבבים. ממלאים את הפלפלים והקישואים במלית ומהדקים היטב.

להכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.

מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב. מסדרים בסיר את הירקות הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.

מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.

מוסיפים את יתרת רוטב, מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here