במטבח הצפון אפריקאי עושים שימוש בפירות מיובשים בארוחות חגיגיות במנות רבות. אחת המנות היא פירות יבשים ממולאים מרציפן – קינוח צבעוני ומגוון המוגש בלבוש חג עשיר וחגיגי.

ניתן למלא את הפירות היבשים במרציפן ביתי או קנוי בצבעים שונים או בשקדים ובאגוזים שונים ומקבלים מבחר עשיר ומגוון של פטיפורים מפירות יבשים. דבר נוסף שמילוי הפירות מאפשר, הוא ניצול נפלא של הפירות שנשארו מט"ו בשבט.

 

 

החומרים: ל-30 יחידות

10 תמרים יבשים

10 שזיפים יבשים

10 משמשים יבשים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס אגוזי מלך

2 חפיסות מרציפן מוכן

2 כוסות שקדים מולבנים

1/2 כפית קינמון

2-3 כפיות קליפת לימון מגוררת

2-3 שקיות סוכר וניל

1/4 כפית צבע מאכל

צבעי מאכל שונים

אגוזי מלך או שקדים למילוי

אופן ההכנה: 

חוצים את התמרים והשזיפים, אך לא עד הסוף כך ששני החצאים נשארים מחוברים. מסלקים את הגלעינים. חותכים את המשמשים ויוצרים פתח שניתן למלא.

בקערה מערבבים את השקדים הטחונים עם הקינמון, סוכר הווניל קליפת הלימון ובהדרגה מוסיפים את הסוכר תוך בחישה עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את העיסה לפי הגוונים הרצויים.

מניחים את הסוכר על צלחת שטוחה. נוטלים מעט מהמלית המוכנה, יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בסוכר.

ממלאים את התמרים, השזיפים והמשמשים בכדורים המסוכרים, במרציפן המוכן, באגוזי מלך או בשקדים.

מניחים את הפירות היבשים על מנג'טים (סלסילות נייר), ומסדרים אותם בתוך קופסה יפה או בתוך אריזה של בונבוניירה ישנה. סוגרים את הקופסה בסרט כסוף או מוזהב, מניחים בחדר השינה ומעניקים מתנה מקורית ומושקעת לחצי השני.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here