

בין שפע העוגיות המוגשות לשולחן המימונה תמצאו של פירות מיובשים הממולאים במרציפן. כיום אפשר לקנות את המרציפן מוכן. אולם אין להשוות בין הטעם של המרציפן המוכן לזה שמכינים בבית. ממנו מכינים שלל עוגיות לפסח ולמימונה.
החומרים: לשנים שלושה מגשים עם פירות מיובשים ממולאים
מרציפן מוכן –כ-500 גרם
מבחר פירות מיובשים : שזיפים מגולענים, משמש, תמרים חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך.
להברשה:
1/2 כוס עראק
מרציפן מוכן- מחלקים ל- 3 חלקים ומוסיפים לכל חלק מעט צבע מאכל ולשים לקבלת מרקם חלק.
לציפוי:
אפשר להכין סירופ סוכר מ-1 כוס מים ו1/2 1 כוסות סוכר או משתמשים רק בסוכר
עטרות נייר
אופן ההכנה:
מגלענים את הפירות המיובשים מהחרצנים. בעזרת מברשת או באצבעות מורחים במעט עראק את מעטפת הפרי המיובש.
נוטלים מעט מהמרציפן ויוצרים כדורים או אצבעות קטנות בגודל הפרי מגלגלי בסוכר מכניסים לתוך הפרי בעזרת סכין יוצרים דוגמאות על פני המלית.
אם מצפים בזיגוג – ממלאים את הפירות יוצרים צורות ואז מצפים בזיגוג מייבשים ואז מכניסים לעטרות נייר.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק