

אפשר להכין מרציפן שקדים נפלא או בדרך הקלה לקנותו מוכן צבוע או גולמי ולצבוע. כאשר מכינים את בצק המרציפן, מחלקים אותו וצובעים בשלל צבעים ואז ממש כמו בפלסטלינה יושבים כל הנשים עם הילדים ומעצבים פירות ממרציפן.
החומרים: לממתקי מרציפן
1 ק"ג שקדים
500 גרם סוכר
1/2 1 לימונים
3 חלבונים
צבעי מאכל
עטרות נייר
עוקצים של עגבניות שרי
סוכריות שוקולד
ציפורן
אופן ההכנה:
חולטים את השקדים במים רותחים ומסלקים את הקליפה. מניחים על מגבת לייבוש לפחות יממה.
מנקים היטב את קליפת הלימונים. קולפים וחותכים לרצועות דקות. טוחנים במעבד מזון את הקליפה מוסיפים את השקדים וטחנים מוסיפים את הסוכר וטוחנים עד דק עד שלא יישארו גושים. מוסיפים תוך ערבול וטחינה את החלבונים לקבלת עיסה חלקה.
מחלקים את הבצק למספר חלקים בהתאם לצבעי המאכל. מוסיפים מעט צבע לכל בצק ולשים לעיסה חלקה.
להכנת פלחי אבטיח- יוצרים כדור אדום מבצק המרציפן, מוסיפים סוכריות שוקולד ולשים ומעצבים שוב לכדור. נוטלים מרציפן ירוק ויוצרים משטח דק בכף היד איתו עוטפים את עיגול הבצק האדום וסוגרים ככדור. חותכים לארבעה חלקים בסכין. ומניחים בעטרות נייר.
עגבניות שרי- יוצרים כדורים קטנים נועצים עוץ של עגבנייה ובסכין יוצרים מספר חריצים קטנים סביב.
משמשים – צובעים את הבצק בכתום יוצרים צורת מישמש ובעזרת מרציפן ירוק יוצרים עלים ומעצבים כמשמש.
להכנת גזר – צובעים את הבצק בכתום יוצרים גליל קטן ומעצבים לצורת גזר חלק עליון רחב וחלק תחתון דק יוצרים עלה ומצמידים לחלק העליון ובסכין יוצרים פסים לאורך מגלגלים במעט סוכר ומניחים בעטרות נייר.
להכנת אגס צובעים את הבצק לירוק. נוטלים מהבצק ויוצרים צורת אגס ונועצים ציפורן.
את כל הפירות אפשר לגלגל במעט סוכר לפני שמכניסים לעטרות נייר. אפשר להכין בדרך זו כל מיני פירות וירקות כיד הדמיון הטובה. (בננות , לימונים, תותים ועוד).
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
האם אפשר לוותר על החלבונים?
אפרת
המתכון הוא כזה את יכולה לנסות בלי
אך איני יודעת האם זה יצא טוב
כמה זמן אפשר לשמור את המרצפן אחרי העיצוב
שלושה ארבעה ימים לא יותר או במקרר