מתכון חביב לשבלולי פיצה שכיף להכין יחד עם הילדים למשל לארוחת ערב חוויתית. בוגרים יכולים להכין בקלילות ולהסתפק בהשגחה אך עם הקטנטנים נדרשת עבודת הדרכה צמודה הכוונה לילדים מגיל שלוש וחצי, אך התוצאות ממש מעניינות.

פיצות אלו הפכו עם הזמן ללהיט במטבחי. הרעיון החל בעקבות קניות שגרתיות במרכול, שבמהלכן הילדים התלהבו ממגשי שבלולי הבצק במקפיא. לבקשתם קניתי את המגשים, אבל בפעם השנייה החלטתי שמיותר להשקיע כסף על דבר שיכול להפוך לחגיגה עם הילדים. היות שהמוצרים מוכנים, עיקר ההכנה היא בפתיחת הבצק, מריחת הרוטב, גלגולו וחיתוכו. כל אלו הפעולות שילדים אוהבים

פיצה שבלול לאפייה עם הילדים

החומרים: ל כ 30 שבלולים

400 גרם בצק עלים איכותי

500 גרם רוטב מוכן לפיצה או פסטה או רוטב בהכנה ביתית

1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים

1 כף אורגנו מיובש

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

 

חותכים לפרוסות ומסדרים על תבנית

אופן ההכנה:

מחלקים את הבצק לשניים, פותחים את הבצק לעלה דק בעובי חצי ס"מ.

מורחים את הבצק ברוטב המוכן, מפזרים מעט זיתים, אורגנו וגבינה צהובה ומגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל החלק המרוחק מכם.

חותכים כל גלילה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות ומסדרים על גבי תבנית תנור משומנת היטב, כך שיראו את צורת השבלול.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ-15 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים. מצננים קלות ומגישים פושר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here