התגעגעתי למתכון פיצה הפתעה- פיצה ללא גבינה. מסתבר שיש אנשים שאוהבים את הפיצה שלהם ללא גבינה מכמה

סיבות – טעם ובריאות. לכן אני מציעה את הפיצה המפתיעה והטעימה הזו. לטובת המכורים אפשר בכל זאת לחלק את

כמות הבצק ולפזר בצד אחד גבינה צהובה מגוררת.

 

לבצק:

4 כוסות קמח ,מנופה

2 כפות גדושות שמרים

3 ביצים

½1 כוסות מים

 

לרוטב:

4 כפות רסק עגבניות

מלח, לפי הטעם

פלפל, לפי הטעם

1/4 כפית כמון

1/2 כוס מים

להמשך:

2 עגבניות, פרוסות דק

1 בצל סגול, חתוך לטבעות

1 בצל לבן, חתוך לטבעות

2 פלפלים ירוקים, חתוכים לטבעות

100 גרם אנשובי

50 גרם זיתים שחורים, מגולענים וחתוכים לטבעות

 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק-מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.

יוצרים גומה במרכז, מוסיפים לתוכה את הביצים וחצי מכמות המים, ומערבלים תוך הוספת שארית המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משהים כ-30 דקות במקום חמים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. מרפדים תבנית בבצק או קורצים עיגולים אישיים ומסדרים בתבנית ברווחים.

להכנת הרוטב-מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת חלקה.

מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים מעל עגבניות, בצל ופלפל. מהדקים את התוספות קלות לבצק, מוסיפים אנשובי ומפזרים מעל זיתים.

אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד הזהבה. מגישים חם.

  • טיפסקל

אם משתמשים בשמרים טריים יש להתסיס אותם לפני ההוספה. בזקו עליהם מעט סוכר וקמח שיאיצו את התסיסה.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here