אין כמו ניחוחות אפייה כדי לספר את סיפורו של מטבח. למשל, ניחוח של פיצה. נכון, אפשר בקלות לחייג ולהזמין הביתה מגש משפחתי, אבל אם אתם מכינים אותה בבית לבד, מובטחת לכם חוויה מהנה וטעימה. וזה עוד לפני שמדברים על איכות החומרים בהם תוכלו להשתמש בבית.

העבודה מתחילה בבחירת אחר צהריים פנוי להכנת הבצק, ממשיכה בהכנת הרוטב, ומסתיימת בבחירת התוספות האהובות על בני המשפחה – זיתים, תירס, פטריות, גבינות, אנשובי, אננס או

פירות אקזוטיים. הקסם מתרחש אי שם בדרך, כשכל הקונסטרוקציה מתחברת יחד והופכת למאפה אחד מושלם המהווה בסיס נפלא לחיבור משפחתי מפנק, בעיקר בימים הקרים.

הילדים (מגיל 13)מוזמנים להכין פיצה ממש כמו מבוגרים: להכין בעצמם את הבצק והרוטב, לחבר יחד ולאפות.

אם ילדכם מעולם לא עבדו במטבח – אתם חייבים להיות איתם ולהדגים להם איך לשים, חותכים ואופים.

אם זו לא הפעם הראשונה שלהם במטבח – צפו בהם מרחוק ותנו להם ליהנות מהעצמאות.

פיצה אמיתית לאפייה עם הילדים

החומרים: ל- 2 פיצות גדולות

לבצק:

1/2 ק"ג קמח מנופה

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן (או חמאה )

25 גר' (1/2 חבילה) שמרים לחים

1/4 1 כוסות מים

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

100 גרם רסק עגבניות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפיות אורגנו מיובש

3/4-1 כוס מים

לגיוון:

1/2 כוס פטריות פרוסות משומרות מסוננות או טבעות זיתים

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה: 

לבצק – שמים את הקמח בקערה רחבה ובוזקים סביבו את המלח. צרים גומה במרכז הקמח ולתוכה מכניסים את השמן. מוסיפים את השמרים ויוצקים את המים תוך לישה עד שמתקבל בצק גמיש ורך.

מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת. משמנים בשמן זית כס"מ משולי הבצק.

לרוטב- מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש. בוחשים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את קוביות העגבנייה והרסק, מערבבים ויוצקים את המים. מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד כחצי כוס מים. בוחשים ובודקים את סמיכות הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

יוצקים מחצית מהרוטב על פני הבצק ומשטחים. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. אפשר לפזר על בצק אחד רק פטריות ועל השני רק זיתים, או לשלב ביניהם. מפזרים מעל שתי הפיצות את הגבינה הצהובה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 180 מעלות במשך כ- 25 דקות. מגישים חם.

 

צילום: דרור כץ

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here