מתכון מעניין, מפתיע בטעמו, לגיוון משכללים את המתכון הפשוט הזה ומוסיפים למיונז כף חרדל דיז'ון גרגירים או כף רוטב חזרת לבנה או אפילו סגולה – למראה סגלגל וזוהר במיוחד.לא מומלץ להכין מראש.

פילה סלמון אפוי במיונז

החומרים: ל- 8 מנות

11/2 ק"ג פילה סלמון טרי (בנתח אחד או פרוס ל-8 מנות) עם העור וללא אדרות

מלח ופלפל שחור גרוס

5-4 כפות מיונז

 

אופן ההכנה:

שיטה גאונית לשמירה על עסיסיותו של הסלמון, כך שלא יתפספס ויתייבש בתנור. אל חשש, המיונז מתנהג נפלא בתנור. מוציאים את הסלמון מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה. מחממים תנור ל-250 מעלות.

מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל ומורחים את הסלמון בשכבה נדיבה של מיונז.

כשהתנור לוהט, מכניסים את הסלמון ל-10 דקות בלבד. בודקים את המצב ולרוב זה מספיק כדי להתענג על סלמון ורדרד מבפנים. מי שלא אוהב אותו נא למחצה, יכול להשאיר את הדג עוד 5 דקות בתנור.

 

המתכון במתוך הספר שמחות קטנות -אורלי פלאי-ברונשטיין, עינת אביטל. צילום- דניה ויינר

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

10 תגובות

  1. גאונה,

    אנא,
    לא הבנתי את אופן ההכנה.

    מיונז, חרדל, שמן זיית, אפשר דבש או סילאן
    לערבב ולמרוח על נתחי הסלמון הטרי להשרות כ-1/4 שעה ולתנור ב-180
    מעלות.מכוסים בנייר כסף או אפייה ועוד 5 ד'.

    נראה סביר?-

    • הי גאונה
      את משתמשת רק בחומרים שכתבתי אם את רוצה הוסיפי דבש אבל לא צריך
      שימי לב לטמ"פ של התנור וזמן האפייה ועבדי לפי ההסבר
      בהצלחה

  2. פסקל,

    שאלתי אם צריך, ניתן לעטוף בנייר כסף או אפייה כ-1/4 ש' ובסוף להסיר ל-5 ד' את הנייר?-
    או לא צריך?

    תודה מראש.

  3. פסקל,
    הרבה תודה.

    אנסה להוסיף טיפה דבש או סילאן.
    לא הבנתי אם אפשר לעטוף או צריך בנייר כסף את הדג ולכמה זמן.

  4. נשמע מתכון יפה..
    אבל למה זה נראה לי מזור בימינו שאישה נותנת מתכונים.

    בדרך כלל תמיד רגיל שרוב השפים הם גברים ופה זה שונה. ואין כמעט אף אישה שפית.

    בכל אופן תודה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here