

מתכון מעניין, מפתיע בטעמו, לגיוון משכללים את המתכון הפשוט הזה ומוסיפים למיונז כף חרדל דיז'ון גרגירים או כף רוטב חזרת לבנה או אפילו סגולה – למראה סגלגל וזוהר במיוחד.לא מומלץ להכין מראש.
פילה סלמון אפוי במיונז
החומרים: ל- 8 מנות
11/2 ק"ג פילה סלמון טרי (בנתח אחד או פרוס ל-8 מנות) עם העור וללא אדרות
מלח ופלפל שחור גרוס
5-4 כפות מיונז
אופן ההכנה:
שיטה גאונית לשמירה על עסיסיותו של הסלמון, כך שלא יתפספס ויתייבש בתנור. אל חשש, המיונז מתנהג נפלא בתנור. מוציאים את הסלמון מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה. מחממים תנור ל-250 מעלות.
מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל ומורחים את הסלמון בשכבה נדיבה של מיונז.
כשהתנור לוהט, מכניסים את הסלמון ל-10 דקות בלבד. בודקים את המצב ולרוב זה מספיק כדי להתענג על סלמון ורדרד מבפנים. מי שלא אוהב אותו נא למחצה, יכול להשאיר את הדג עוד 5 דקות בתנור.
המתכון במתוך הספר שמחות קטנות -אורלי פלאי-ברונשטיין, עינת אביטל. צילום- דניה ויינר
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
גאונה,
אנא,
לא הבנתי את אופן ההכנה.
מיונז, חרדל, שמן זיית, אפשר דבש או סילאן
לערבב ולמרוח על נתחי הסלמון הטרי להשרות כ-1/4 שעה ולתנור ב-180
מעלות.מכוסים בנייר כסף או אפייה ועוד 5 ד'.
נראה סביר?-
הי גאונה
את משתמשת רק בחומרים שכתבתי אם את רוצה הוסיפי דבש אבל לא צריך
שימי לב לטמ"פ של התנור וזמן האפייה ועבדי לפי ההסבר
בהצלחה
פסקל,
שאלתי אם צריך, ניתן לעטוף בנייר כסף או אפייה כ-1/4 ש' ובסוף להסיר ל-5 ד' את הנייר?-
או לא צריך?
תודה מראש.
אין צורך להשתמש בנייר כסף במתכון הזה
פסקל,
הרבה תודה.
אנסה להוסיף טיפה דבש או סילאן.
לא הבנתי אם אפשר לעטוף או צריך בנייר כסף את הדג ולכמה זמן.
הי אנו
אין כאן שימוש בנייר כסף
יצא פיצוץ!!!
הרבה תודה.
סוף שבוע נעים לך פסקל.
איזה יופי
באהבה :)
סופשבוע מושלם אנו
נשמע מתכון יפה..
אבל למה זה נראה לי מזור בימינו שאישה נותנת מתכונים.
בדרך כלל תמיד רגיל שרוב השפים הם גברים ופה זה שונה. ואין כמעט אף אישה שפית.
בכל אופן תודה.
הי דוד
יש נשים והמון בתחום