

מנת גורמה שאינה מסובכת, היא נוצרה במטבחי כשבני בן ביקש ממני להכין איזו מנת דג לברק עם דגנים ושתוגש לצלחת בדיוק כמו במסעדת גורמה. אחרי מספר ניסיונות הגעתי לשילוב נפלא ועדין בין דג הלברק דגנים סלק ירוק וזיתים. מתכון מתוך ספרי המטבח הקל של פסקל.
החומרים: ל-10 מנות
5 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ
1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק
1 כוס קינואה, מבושלת
1/2 כוס חיטה, מבושלת
1/2 כוס כוסמת, מבושלת
1/2 כוס בורגול, מושרה במים ומסונן
מיץ מ-2 לימונים גדולים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
1 שן שום, כתושה
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 גבעולי כוסברה, קצוצים
10 נתחי פילה לברק
1/4 כוס שמן זית
למנגולד:
1 חבילת עלי מנגולד
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, חתוך לקוביות
3 שיני שום, קצוצות
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים 4 כפות שמן זית בסיר ומאדים את הבצל. מוסיפים זיתים ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים דגנים, 1 כף שמן, מיץ לימון, פלפל חריף, שום, מלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהאש.מוסיפים כוסברה, טועמים ומתקנים תיבול.
מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים בתבנית אפייה. יוצקים מסביב שמן זית ואופים 13-10 דקות בלי להזיז או להפוך.
למנגולד – שוטפים היטב את עלי המנגולד, מסלקים את הגבעולים וחותכים את העלים לרצועות בינוניות.מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים מנגולד ומטגנים קלות. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומטגנים 3-2 דקות.
מניחים כף מתערובת הדגנים במרכז צלחת הגשה, עורמים עלי מנגולד ומניחים מעל את הדג.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק