

שולחן החג הוא חלון הראווה של המטבח שלנו: מניחים עליו את המנות המושקעות, המרהיבות והטעימות ביותר שישמחו את לב היקרים לנו.
לכבוד ראש השנה, שעומד בפתח, שפע של מנות שיעשו לנו ספתח מוצלח לשנה החדשה וכמובן שאי אפשר בלי דגים.
פילה לברק בריבת פלפלים חריפים
החומרים ל-4 מנות
לריבת הפלפלים החריפים:
4 פלפלים אדומים שרופים על אש גלויה וקלופים- קצוצים
3 פלפלים חריפים אדומים שרופים על אש גלויה וקלופים- קצוצים
1 שן שום אחת קצוצה דק
1 רצועה של ג'ינג'ר קלופה וקצוצה דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
50 גרם סוכר דמררה
50 גרם דבש
100 מ"ל מים
למנת הדגים:
8 יח' אספרגוס , קלופים וחתוכים לשלושה קטעים
24 יח' שעועית ירוקה, מנוקים וחתוכים לרוחבם
4 יח' פילה לברק נקי מעצמות
מלח ופלפל לפי הטעם
3-2 כפות שמן
עלים מ-3 גבעולי תימין
קליפה מגוררת מלימון אחד
3-2 כפות שמן זית
1 שום פרוס דק
4 זוקיני קטנים או שניים גדולים, חתוכים לרצועות בעובי 1/2ס"מ
1מיץ מ- לימון


אופן ההכנה:
לריבת הפלפלים- מניחים בסיר את הפלפלים ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה עד לצמצום והסמכה וקבלת מרקם של ריבה.
למנת הדגים- מרתיחם מים בסיר וחולטים את האספרגוס ואת השעועית הירוקה. מעבירים אותם לקערת מי קרח לעצירת הבישול.
מתבלים את צידו נטול העור של הדג במלח ופלפל, וצולים אותו במחבת עם מעט שמן זית עד שהעור פריך ושחום. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה כך
כשהעור כלפי מעלה, ומפזרים על הדג עלי תימין, מעט קליפת לימון מגוררת ומעט שמן זית. אופים את הדג 3 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
מחממים מחבת נפרדת את שמן זית, ומוסיפים את השום הפרוס ואת הזוקיני מקפיצים כדקה. מוסיפים את השעועית והאספרגוס ומקפיצים דקה נוספת. מסירים מהאש,
מסדרים על צלחות ההגשה ומתבלים בלימון, ומעט גררת קליפת הלימון.ומסדרים את מנות הדג על הירקות, ומעל הדגים מניחים כף ריבת פלפלים חריפים.
המתכון באדיבות השף מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה".צילומים: אבירם חסון / טיים ארט
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק