

אפשר להכין פחזניות עם קמח נטול גלוטן שמכיל כמות קטנה של עמילן. המבוסס על קמח שקדים, קמח אורז מלא, קמח אורז, קורנפלור בכמות קטנה וקמח טף. ובמידה ואינכם מוצאים קמח ספציפי כמו זה אפשר תמיד להשתמש עם קמח נטול גלוטן הקיימים בשוק נטולי הגלוטן. מתכונים נוספים ללא גלוטן מפגישה עם סופי ועוגיות טייגרס
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם
For the English recipe scroll down
פחזניות במלית קרם וניל וקרמל
החומרים: (ל-12 פחזניות)
לבצק:
125 מ"ל מים
קורט סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה
80 גרם קמח ללא גלוטן
100 גרם ביצים + חצי ביצה במידת הצורך
לעיטור:
1 ביצה, טרופה
1/2 כוס סוכר פנינה (סוכר גבישי שלא נמס באפייה)
לקרמל חמאה מלוח:
200 גרם סוכר
180 גרם שמנת מתוקה 38%
75 גרם חמאה מלוחה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
לקרם דיפלומט:
200 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם קרם שנטי מוכן (להכין לפי המתכון בעוגת נפוליאון)
אופן ההכנה:
לפחזנית – יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה. מערבבים וממיסים את החמאה. מביאים לסף רתיחה, מסירים מהלהבה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים במהירות במרית עד לקבלת עיסת בצק ללא גושים. ממשיכים לערבב את הבצק בעזרת המרית עד שהלחות בבצק תתפוגג, תוך כדי ערבוב ומעיכת הבצק לדפנות הסיר. משהים כחמש דקות, עד שהבצק מתייבש.
מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות בינונית תוך כדי הוספת הביצים בהדרגה, עד לקבלת בצק הומוגני.
מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק (מספר 12). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומזלפים כדורי בצק בקוטר 5 ס"מ וברווחים שווים. מטפטפים בעזרת מזלג את הביצה הטרופה על הפחזניות, ומפזרים מעל את גבישי סוכר הפנינה.
מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור שחומם לחום גבוה ומכבים את התנור. משאירים את הפחזניות בתנור החם והמכובה למשך 15 דקות. מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את הפחזניות במשך 25-20 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון שזוף יפה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. חותכים את הכובעים מהפחזניות (1/3 עליון) ושומרים בצד.
לקרמל החמאה המלוחה – יוצקים לסיר קטן את הסוכר וממיסים על להבה נמוכה, עד לקבלת קרמל ענברי. מחממים את השמנת במיקרוגל למספר שניות ומוסיפים לקרמל. מערבבים במטרפה בזהירות עד לקבלת מרקם של קרם קרמל אחיד וחלק. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה החתוכה והמלח. מערבבים ומצננים כ-30 דקות.
לקרם הדיפלומט – מקציפים את הקצפת במערבל חשמלי עד לקבלת קציפה יציבה. מבלעים לתוכה את הקרם שנטי המוכן ומצננים 10 דקות.
נוטלים בכפית מקרם הקרמל ומניחים בכל פחזנית. מעבירים את קרם הדיפלומט לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות קרם בתוך הפחזניות וסוגרים קלות בעזרת הכובע.


דרגת קושי: בינוני-קשה
זמן הכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: חלבית
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- Dough:
- 125 ml water
- Pinch of sugar
- Pinch of salt
- 50 g butter
- 80 g gluten-free flour
- 100 g eggs (sometimes you need to add another half egg to reach the desired texture, which is similar to mayonnaise.
- Toppings:
- 1 egg, beaten
- ½ cup pearl sugar crystals, which doesn’t dissolve during baking
- Salted butter caramel:
- 200 g sugar
- 180 g sweet cream 38% fat
- 75 g salted butter, cut into cubes
- Pinch of salt
- Diplomat cream:
- 200 g sweet cream
- 250 g prepared Chantilly cream (use directions explained in Napoleon recipe)
Instructions
- To make the cream puffs, pour the water into a medium pot and add the sugar, salt and butter. Mix while heating and bring almost to a boil, at which point you should remove the pot from the flame and add the flour to it all at once. Mix quickly with a spatula until smooth and there are no more lumps. Continue mixing until the dough thickens. Remove from the flame and let it sit for five minutes so the dough can dry a little more.
- Transfer the dough to the bowl of an electric mixer and mix on medium speed. Gradually add the eggs while mixing until dough is smooth. Preheat your oven to 240°.
- Transfer the dough to a pastry bag with a flat tip (number 12). Line a tray with baking paper and squeeze out 5cm-diameter balls of dough, with space between each one. Drip the beaten egg on top of the dough balls using a fork, and then sprinkle with pearl sugar crystals.
- Put the tray of puff balls in an oven that has been preheated to very high temperature, and then turn the oven off and let the dough balls rise for 15 minutes. Set the oven to 180° and bake the puffs for 20-25 minutes until they turn golden brown. Remove them and let them cool completely. Cut off the top 1/3 of each puff.
- To prepare the salted caramel, pour the sugar into a small pot and heat over a low flame until it turns amber-colored. Heat the cream in the microwave a few seconds at a time and then add it to the caramel while mixing carefully with a whisk until it’s smooth. Remove from the flame and add the butter cubes and the salt. Mix well. Let cool for 30 minutes.
- To prepare the diplomat cream, whip the cream with a mixer until stiff peaks form. Fold in the prepared Chantilly cream and let cool for 10 minutes.
- Add a spoonful of caramel to each puff bottom. Transfer the diplomat cream to a pastry bag with a star nozzle and squeeze out cream on top of the caramel to fill up the bottom puff. Then place the top sections of puffs on top of the cream.
- Level of difficulty: Medium-difficult.
- Time: 90 minutes.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק