פחזניות במלית קרם וניל וקרמל

אפשר להכין פחזניות עם קמח נטול גלוטן שמכיל כמות קטנה של עמילן. המבוסס על קמח שקדים, קמח אורז מלא, קמח אורז, קורנפלור בכמות קטנה וקמח טף. ובמידה ואינכם מוצאים קמח ספציפי כמו זה אפשר תמיד  להשתמש עם קמח נטול גלוטן הקיימים בשוק נטולי הגלוטן.  מתכונים נוספים ללא גלוטן מפגישה עם סופי  ועוגיות טייגרס

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם 

For the English recipe scroll down

פחזניות במלית קרם וניל וקרמל

החומרים: (ל-12 פחזניות)

לבצק:

125 מ"ל מים

קורט סוכר

קורט מלח

50 גרם חמאה

80 גרם קמח ללא גלוטן

100 גרם ביצים + חצי ביצה במידת הצורך

לעיטור:

1 ביצה, טרופה

1/2 כוס סוכר פנינה (סוכר גבישי שלא נמס באפייה)

 

פחזניות במלית קרם וניל וקרמל

לקרמל חמאה מלוח:

200 גרם סוכר

180 גרם שמנת מתוקה 38%

75 גרם חמאה מלוחה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

לקרם דיפלומט:

200 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם קרם שנטי מוכן (להכין לפי המתכון בעוגת נפוליאון)

 

אופן ההכנה:

לפחזנית – יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה. מערבבים וממיסים את החמאה. מביאים לסף רתיחה, מסירים מהלהבה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים במהירות במרית עד לקבלת עיסת בצק ללא גושים. ממשיכים לערבב את הבצק בעזרת המרית עד שהלחות בבצק תתפוגג, תוך כדי ערבוב ומעיכת הבצק לדפנות הסיר. משהים כחמש דקות, עד שהבצק מתייבש.

מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות בינונית תוך כדי הוספת הביצים בהדרגה, עד לקבלת בצק הומוגני.

מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק (מספר 12). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומזלפים כדורי בצק בקוטר 5 ס"מ וברווחים שווים. מטפטפים בעזרת מזלג את הביצה הטרופה על הפחזניות, ומפזרים מעל את גבישי סוכר הפנינה.

מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור שחומם לחום גבוה ומכבים את התנור. משאירים את הפחזניות בתנור החם והמכובה למשך 15 דקות. מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את הפחזניות במשך 25-20 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון שזוף יפה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. חותכים את הכובעים מהפחזניות (1/3 עליון) ושומרים בצד.

לקרמל החמאה המלוחה – יוצקים לסיר קטן את הסוכר וממיסים על להבה נמוכה, עד לקבלת קרמל ענברי. מחממים את השמנת במיקרוגל למספר שניות ומוסיפים לקרמל. מערבבים במטרפה בזהירות עד לקבלת מרקם של קרם קרמל אחיד וחלק. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה החתוכה והמלח. מערבבים ומצננים כ-30 דקות.

לקרם הדיפלומט – מקציפים את הקצפת במערבל חשמלי עד לקבלת קציפה יציבה. מבלעים לתוכה את הקרם שנטי המוכן ומצננים 10 דקות.

נוטלים בכפית מקרם הקרמל ומניחים בכל פחזנית. מעבירים את קרם הדיפלומט לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות קרם בתוך הפחזניות וסוגרים קלות בעזרת הכובע.

פחזניות במלית קרם וניל וקרמל
פחזניות במלית קרם וניל וקרמל

דרגת קושי: בינוני-קשה

זמן הכנה: כשעה וחצי

סוג המנה: חלבית

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here