

לפניכם פחזניות בצורה לא מוגדרת כלומר – פריסטייל. הרעיון נוצר אצלי במטבח כשלא מצאתי במקפיא בצק עלים או פילו ליצור מנה ראשונה מסוימת.
החלטתי להכין בצק רבוך. היות והבצק הוא ללא טעם מוגדר כמות הסוכר זניחה (אפשר אפילו לוותר עליה ) מתקבל כיסן שאפשר למלא במלית מלוחה, צמחונית או בשרית.
בנוסף , במקרה זה לא חייבים לזלף ואפשר ליצור מהבצק צורות מעניינות ושונות. השתמשתי בשתי כפות ובתבנית
שקעים ובתום האפייה התקבלו פחזניות דמוי סופלה,שאותן בחרתי להגיש עם מלית כבד, אתם מוזמנים לבחור כל
מלית אחרת דגים, טונה סלט חם ומעניין ועוד.


החומרים: ל- 15-20 פחזניות
100 גרם מחמאה / מרגרינה / מזולה לאפייה/ שמן
1 כוס מים
1 כפית סוכר לא הכרחי
קורט מלח
1 כוס קמח מנופה
4 ביצים
תבנית שקעים


אופן ההכנה:
מניחים בקלחת את המחמאה, המים, הסוכר ומעט מלח ומביאים לרתיחה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח.
מכבים את האש ובוחשים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות ונוצר כדור בצק.
מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות נמוכה 2-3 דקות עד שרוב האדים נפלטים מהבצק ומצננים אותו מעט.
מערבלים את הבצק ומוסיפים תוך ערבול את הביצים בזו אחר זו. חשוב להקפיד ולהוסיף ביצה אחרי שקודמתה נבלעת היטב בבצק ומצננים מעט.
משמנים היטב תבנית שקעים. נוטלים מעט מהבצק בשתי כפות וממלאים את השקעים בתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות צ' כ-25 דקות עד שמתקבל צבע חום-זהוב.
- טיפסקל לטיפול בפחזנית
יש לצנן היטב את הפחזנית בטמ"פ החדר קודם למלוי. את הפחזניות אפשר לשמור במקפיא אך לא במקרר בגלל הלחות.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק