

מידי שנה, בריטואל קבוע, יומיים שלושה לפני פורים מתחילה אימי ז"ל בהכנות לחג הפורים נערכת למשלוחי מנות תוצרת בית. לא, אינני מתכוונת לבחירת התחפושות, קניית האביזרים והרכבת התחפושות.
הכנות אלו התחילו בביתנו כבר אחרי ט"ו בשבט – אנו הקטנים היינו בוחרים את התחפושת ואימי הייתה מעצבת, תופרת וקונה מוצרים קטנים נלווים משלוחי מנות תוצרת בית
(דבר שלדעתי בתקופה זו אולי כדאי לאמץ ולנסות ליצור במו ידנו את התחפושות לזאטוטים במקום לקנות תחפושות מוכנות).
שלושה ימים של הכנות קדחתניות התרחשו במטבח. אני זוכרת, כילדה איך נשלחתי לערוך קניות מיוחדות לאותן עוגיות מדהימות שאימי הייתה שוקדת ארוכות להכינם למשלוחי מנות לכבוד פורים.
ואנו הקטנים רצינו כל כך לטעום את העוגיות וללקק את סירופ הסוכר שעטף אותן, כשאנו מנקרים את הסוכריות הצבעוניות בהסתר, נדרשנו בתקיפות על ידי אמנו "לא לגעת"!
תוך שעות של עבודה נמרצת במטבח הצר והקטנטן שלנו, נערמו קערות וצנצנות גדולות מלאות בעוגיות שונות ומגוונות למשלוחי מנות תוצרת בית: אלו המטוגנות ואלו האפויות, אלו הממולאות, ואלו המפודרות באבקת סוכר.


משלוח מנות תוצרת בית
כיום, אני מודעת לכך, נקנים יותר ויותר מארזים מוכנים למשלוח מנות, מארזים המכילים כל טוב ושפע של שוקולדים וממתקים.
לכן חשבתי שיהיה נחמד באם נחזור למסורת של הכנת משלוחי מנות תוצרת בית, תוך כדי שילוב ילדי המשפחה בעיצוב עוגיות מעניינות.
לא חייבים להכין רק אוזני המן, אפשר בהחלט להכין עוגיות שונות כשהעיקרון הוא להכין את אותן עוגיות שיש בהן מלית.
בחרתי להציע כאן הפעם שלושה מתכונים להכנת עוגיות נפלאות, אותן אפשר לשלב בהכנת משלוח מנות אישי ומפנק.
- טיפסקל
להכנת משלוח מנות תוצרת בית
אפשר ליצור אוזני המן שונים ועוגיות מעניינות רק על ידי שינוי המליות. שם המשחק במליות הוא גיוון – ערבבו פירות יבשים, אגוזים וממרחים לפי טעמכם, רק הקפידו על מרקם יציב שאינו קשה מדי,
ועל חומרי גלם שאינם נוטים להתייבש. למתכוני מליות מפרג עד ריבת חלב
רוצים לקצר את זמן ההכנה היעזרו במליות מוכנות קנויות. העשירו אותן בשקדים ובאגוזים שונים, הוסיפו להן שוקולד, קינמון, שומשום ועוד.
הכינו את העוגיות בגדלים קטנים מהצורה המקורית. קרי, להפוך אותן לעוגיות ביס קטנות וכך אפשר לקבל כמות גדולה של עוגיות, לחסוך בקלוריות אבל לא לוותר על המסורת והטעם הנפלא שלהן.
עטרות נייר משוות מראה חגיגי במיוחד, אפשר לאפות עוגיות מיני בעטרות, או להניח עוגות בחושות.
הכינו ריבות תוצרת בית בצנצנות קטנות ונאות, ההכנה מהירה ופשוטה, זולה ונגישה ומאפשרת לכם לשמר את טעמם של התותים שאוטוטו מסיימים את העונה.
קנו ניירות משי בגוונים, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת הקדשות ואיחולים.
אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.


קבלו שלל טיפיפסקל מעניינים להצלחה בהכנת אוזני המן היכנסו…..
מתוקים ממולאים לפורים
בפורים בדרך כלל מכינים ממתקים ממולאים. במטבח המזרח-אירופאי מכינים אוזני המן במלית פרג וברחבי העולם מכינים מבחר רחב של סוגי עוגיות שונות: מעמולים תורכיים
וספרדיים, בעבע תמר עיראקיים, מקרוט צפון-אפריקאיים ועוד מתוקים רבים.
לאחר הכנת העוגיות, החלה מלאכת האריזה וכולנו נרתמנו לעבודה. ממיינים צלחות ומגשים חד פעמים שבתוכן סידרנו בזהירות ובעדינות מספר עוגיות מכל סוג וסוג שהכינה אימי.
כך ערמנו מגדלי מתוקים על מגשים וקישטנו בסוכריות שקדים וממתקים נוספים שיתאימו גם לילדים.
את המגשים עם מבחר הממתקים נהגנו לעטוף בנייר צלופן ענק וסגרנו בסרטים צבעוניים. צרפנו אגרות ברכה ואיחולים והמשלוחים מוכנים לשיגור.
עד היום חקוק היטב בזיכרוני מראה שולחן האוכל בביתנו עמוס במגשים של משלוחי מנות אותם היינו אנו הקטנטנים אמורים לקחת למשפחה ולמקורבים כפי שאימי בקשה.
רגע של בריאות
אני יודעת וערה לנושא הבריאות ,אולם חשוב לדעת וזאת מניסיון וממחקר של שנים שמתכוני סבתות ומתכונים מקוריים אתניים עושים שימוש במרגרינה ו/או משלבים בין שמן למרגרינה.
אתם בהחלט יכולים להשתמש במתכון כפי שהוא או להחליף במרגרינה ללא שומני טרנס ו/או להקטין את כמויות המרגרינה. אך קחו בחשבון שהמרקם שיתקבל אינו תואם את המקור.
זכרו תמיד שבמתכונים אתניים חשוב וצריך להיצמד למקור, כל שינוי שתעשו מכל סיבה, גורר שינוי במרקם , טעם וניחוח – אבל אינו פוגם באיכות העוגיות.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק