עונת הפולים בעיצומה לפניכם מתכון המוגש בארוחות חגיגיות או באירוח קליל במטבח התוניסאיזהו מתאבן או מנה ראשונה עשוי פולים מבושלים במי מלח ובלימון. אפשר להכינו מפולים מיובשים או מפולים ירוקים טריים.

פולים מבושלים ומתובלים / פוּל

החומרים: ל- 8 מנות

3 כוסות פולים מיובשים גדולים, מושרים במים יום מראש ומסוננים, או פולים ירוקים טריים, קלופים מתרמילים

1 לימון גדול, חתוך לרבעים

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון טחון

אופן ההכנה: 

יוצקים לסיר גבוה מים עד מחציתו. מוסיפים את רבעי הלימון ואת המלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.

מוסיפים לסיר את הפולים, מכסים אותם בנייר סופג או בנייר אריזה חום ומבשלים כ-40 דקות. תפקיד הנייר לספוג את הפיגמנט שהפולים מפרישים בזמן הבישול. כאשר הפולים רכים, מסירים מהאש.

מערבבים בקערית את המלח והכמון טחון. מגישים את הפולים בעודם חמים בצלחות אישיות או בצלחת אחת מרכזית, ובוזקים עליהם את המלח המתובל.

 

  • טיפסקל

במקום בנייר סופג אפשר להשתמש בנייר אריזה חום שעושה את העבודה נהדר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here