קבלו מתכון לעוגה אהובה מאוד על בני משפחתי בעיקר ילדי שילוב של בצק פריך דק דק עם מלית שוקולד נהדרת ההופכת כל כפית עוגה לחוויה של שיכרון חושים.

פאי שוקולד מפנק

החומרים: לתבנית פאי 26 ס"מ, משומנת

לבצק:

2 כוסות קמח, מנופה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה

למלית:
3 ביצים
1 חלמון
1/4 כוס אבקת סוכר
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 טיפות תמצית וניל משובחת
1/4 כפית מלח

לרוטב- ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר
1 כף ליקר שוקולד

להגשה :
1 כוס תותים
גלידת וניל

 

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד הניתק מהדפנות עוטפים בפלסטיק ניצמד ומאחסנים במקרר כשלוש שעות.

מוציאים מהמקרר מרדדים על משטח מקומח ומרפדים בבצק את התבנית בעזרת מזלג דוקרים את תחתית הקלתית עוטפים בפלסטיק ניצמד ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.

מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים שיכבה של שעועית (לאפייה עיוורת, לקבלת משטח אחיד ללא בועות אוויר)

אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-15 – 20 דקות עד להזהבה מוציאים על רשת ומצננים.

להכנת המלית- מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר במערבל חשמלי כ-7 -8 דקות לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.

שמים את השוקולד, החמאה והמלח בקלחת וממיסים על להבה נמוכה, מצננים קלות ומוסיפים אל קציפת הביצים מבלעים הכול יחד לעיסה אחידה וחלקה.

מעבירים אל קלתית הבצק המוכנה וממשיכים לאפות כ-20 -25 דקות.

לרוטב ציפוי- בסיר קטן מחממים שמנת ומלח מוסיפים את השוקולד וממיסים יחד מצננים קלות ומגישים לצד הפאי או מצפים את הפאי. מגשים עם תותים או גלידה.

 

  • טיפסקל רוצים לשמור על הפאי?
    רצוי שתכינו שני פאים מראש אחד תחסלו מיד והשני הקפיאו. העוגה נפלאה גם אחרי ההקפאה.

אפשר בהחלט להעשיר את מלית השוקולד ב2-3 כפות אגוזים קצוצים או שוקולד מריר קצוץ.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here