כאשר אני מעוניינת להכין ארוחת ערב מהירה אני נוהגת להכין פאי או גלילה ממולאה. היות שבדרך כלל הפאי ואו הגלילה מבוססים על כל החומרים המצויים במקרר. הגרסה כאן מורכבת ממצרכים שהשילוב ביניהם הפתיע אותי ורצתי מהר לרשום אותם על מנת לא לשכוח.

החומרים: לתבנית פאי נמוכה אובלית באורך 30 ס"מ ורוחב 20 ס"מ

לבצק:

1 כוס קמח מנופה

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם  חמאה או מחמאה

125 גרם גבינה לבנה למריחה

1 ביצה

קורט מלח

למילוי:

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

100 גרם גבינה בולגרית מלוחה 5% שומן

125 גרם גבינת קוטג' 3% שומן

1/2 גביע אשל (או שמנת)

4 פרוסות חציל קלוי

1 פלפל ירוק קלוי, חתוך לרצועות

1 פלפל אדום קלוי, חתוך לרצועות

לציפוי: 

1 ביצה טרופה

1/4 כוס זרעי שומשום (לא הכרחי)

אופן ההכנה: 

שמים את כל החומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. שומרים במקרר.

משמנים את התבנית בחמאה או מחמאה.

שומרים שליש מהבצק בצד, מרדדים את שאר הבצק על משטח מקומח ומניחים אותו לתבנית משומנת היטב בתחתית ובדפנות.

מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה על בסיס הבצק ומעל את הגבינה המלוחה. מסדרים על פני הגבינה פרוסות חציל ופלפלים ומעליהם מפזרים את הקוטג'. מורחים מעל את האשל ומעל את הגבינה הצהובה שנותרה. מהדקים ולוחצים קלות בעזרת גב כף היד.

מרדדים את הבצק שנותר. מניחים על המילוי, סוגרים את השוליים עם הבצק הנתון בתבנית והכיסוי תוך כדי צביטת הבצקים בשוליים. אפשר כמובן לחלק לשניים את הבצק לרדד לעלה דק למלא במלית ולגלגל לגלילה מהודקת היטב.

יוצרים שניים-שלושה חריצים לאורך הפאי בעזרת סכין משוננת. מברישים בביצה טרופה ובוזקים את השומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 190 מעלות. מנמיכים ל-180 מעלות ואופים כ- 40 דקות נוספות עד השחמה. הפאי מוכן כאשר קיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ויבש.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here