הבצק לפאי הוא  מעט מלוח, הכמות היא גדולה לכן מומלץ להכין מהבצק שנותר חטיפים מלוחים או פשוט

להקפיאו עד לשימוש הבא.

לממהרים ולחוסכי קלוריות ניתן לוותר על הבצק, ולצקת את מלית הפשטידה ישירות לתבנית אפייה משומנת היטב.

 

החומרים: לתבנית  בגודל 27X 30 ס"מ  מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת.

לבצק:

100 מ"ל (1/2 כוס)שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

קורט מלח

1/2 3 כוסות קמח, מנופה

למלית:

2 כפות שמן קנולה

4 בצלים גדולים,חתוכים לפרוסות

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית שום כתוש

 

אופן ההכנה: 

לבצק- שמים בקערה רחבה את כל חומרי הבצק,ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק.

מקמחים משטח עבודה,ומרדדים את הבצק לעלה דק , מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של התבנית.

את הבצק שנותר עוטפים בניילון ניצמד ומאחסנים במקפיא. אפשר להכין מימנו מיד מקלות מלוחים או חטפוני גבינה.

למלית – מחממים במחבת רחבה את השמן,מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מעבירים לקערה, ומוסיפים את כל חומרי המלית.מערבבים היטבת לתערובת אחידה.

לאפייה – יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית,ומשטחים.אופים כ40 -45 דקות עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת היטב.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here