פאי-אגוזים

לא יכולתי לוותר על עונג השבת שלי, ובטוחה שגם שלכם. בחרתי להכין הפעם עוגת פאי עשירה באגוזי פקאן ושקדים.

יש משהו בהכנת עוגות פאי: הן עשירות ונאות, עם תוספת קלה כמו שוקולד, קרם וניל או פירות. אך כשמלבישים את

העוגה בקרמל עשיר ובאגוזים, היא הופכת לעוגה מיוחדת, עשירה והטעם, אוי הטעם.

העוגה הזו תחבק לצידה כל משקה חם ומהביל שתבחרו.

 

פאי אגוזי פקאן ושקדים

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

לבצק:

2 כוסות קמח, מנופה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

למלית:

3/4 כוס מייפל

3/4 כוס סוכר חום

2 שקיות סוכר וניל

75 גרם חמאה

4 ביצים

250 גרם פקאנים

100 גרם שקדים

לעיטור:

1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים

 

העוגה הזו תחבק לצידה כל משקה חם ומהביל שתבחרו.
העוגה הזו תחבק לצידה כל משקה חם ומהביל שתבחרו.

 

להכנת הבצק – מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, הניתק מדפנות המעבד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח ומרפדים את התבנית בבצק. מנקבים את קלתית הבצק במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ-15 דקות.

מוציאים מן המקפיא, מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים שכבת שעועית יבשה על הנייר. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-15-20 דקות עד להזהבה של הבצק. מוציאים לרשת ומצננים.

להכנת המלית- שמים בסיר בינוני את סירופ המייפל, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים עד לסף רתיחה כשמתקבל גוון שחום קרמלי.

בקערת מערבל חשמלי טורפים את הביצים במהירות. מוסיפים את סירופ המייפל בהדרגה ובזרם דק תוך ערבול. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את השקדים ואגוזי הפקאן ומערבבים היטב. מעבירים את המלית אל הקלתית המוכנה, מעטרים את שולי הקלתית בשבבי השקדים וממשיכים לאפות כ-5-10 דקות עד שהקרם מתייצב. מוצאים ומצננים.

 

טיפסקל:

  • להיות מוכנים זו יעילות. אני נוהגת להכין כמות בצק גדולה לקלתית, מרפדת 2-3 תבניות פאי בבצק ושומרת במקפיא.
  • כאשר אני רוצה להכין פאי מפנק, אני מכינה קרם ופרי, מניחה על הקלתית, מכניסה לתנור והופ! העוגה מוכנה.

 

צילום: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here