

עוגה עשירה, יש בה שפע של אגוזים ופירות מיובשים. מכינים טארט עדין ודק האוסף אליו את כל הטוב הזה. מוסיפים סוכר ודבש יוצרים מעטפת נפלאה של קארמל עדין ובתום האפייה כל נגיסה חגיגה. פשוט פאי אגוזים מושלם.
בפאי זה השימוש אפשרי בקמחים שונים וכך בעצם מבטיחים את הכנתו לאורך כל השנה בפסח למשל משתמשים בקמח תפוחי אדמה וקמח מצה יחד הם מניבים בצק עדין ומיוחד.
פאי אגוזים ופירות מיובשים
החומרים עבור תבנית מלבנית 33 ס"מ * 10 ס"מ
לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה או מחמאה
1 ביצה
180 גרם קמח מצה דק (או קמח רגיל, או קמח נטול גלוטן)
120 גרם קמח תפו"א
קליפה מגורר מ 1/2 לימון
קליפה מגוררת מ 1/4 תפוז
למלית:
130 גרם אגוזים מעורבים קלויים וקצוצים גס (פקאן/קשיו/אגוז מלך/לוז/שקדים/פיסטוק לפי הטעם)
130 גרם פירות יבשים מעורבים קצוצים גס (תמרים/משמשים/חמוציות/שזיפים/צימוקים לפי הטעם)
75 גרם חמאה או מחמאה
75 גרם דבש
75 גרם סוכר


אופן ההכנה:
הכנת הבצק- במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים היטב את החומרים עד לקבלת בצק אחיד הנפרד מהדפנות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/4 ס"מ.
מרפדים בבצק את תבנית הפאי ומהדקים לדפנות התבנית. מחוררים במזלג את תחתית הבצק, אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות צ' כ- 10 דקות.
הכנת המלית- בקלחת ממיסים חמאה, דבש וסוכר מערבבים עד לקבלת קרמל כ-2 דקות.
מוסיפים את האגוזים והפירות המיובשים ומערבבים לתערובת אחידה, מעבירים לפאי ומישרים.
אופים בתנור חם בחום נמוך 160מעלות צ' כ- 20-30 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב.
- טיפסקל לבצק מושלם
היות ומשתמשים בקמחים פחות גמישים מקמח רגיל חשוב להימנע מערבול יתר.
המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני. צילום – אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק