

כל מי שאופה יודע עד כמה הכנת תחתיות בצק לפאי אגוזים דורשת דיוק והקפדה, ובעיקר היא גוזלת זמן. לכן תמיד כאשר אני מגיעה לחניות המתמחות בחומרי גלם וציוד לקונדיטוריה בלי לחשוב הרבה אני מצטיידת במגשים להכנת פאיפאי פרג אישי בגדלים שונים. חלק מהכמות אני מקפיאה ועם היתר אני מכינה סוגים שונים של פאי והפעם הכנתי פאי אגוזים מהיר הכנה שנראה בדיוק כמו בקונדיטוריה. קלתית הפאי יכולה להיות מתוקה או מלוחה בהתאם לפאי אותו מכינים. לפעמים המלית מבוססת על ירק, גבינות בשר ודגים ולצד שלל סוגי הפאי המתוקים אותם אנו מכירים. אפשר להכין פאי אחד גדול או כמו כאן להכין פאי אישי בינוני או קטן המאפשר שמירה על כמות הקלוריות אותה צורכים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
החומרים (ל- 3 פאי בינוניים ו-4 קטנים):
3 קלתיות פאי אישי בינוניות מוכנות
4 קלתיות פאי אישי קטנות מוכנות
לקרם קרמל טופי אגוזים:
3/4 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
150 מ"ל שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
מניחים את כל האגוזים בתבנית וקולים אותם במשך כ-10-5 דקות (חשוב להשגיח כדי שלא ישרפו). מצננים.
מניחים את הסוכר וסוכר הווניל בקלחת בינונית, ממיסים אותם ומערבבים עד לקבלת קרמל בגוון ענברי. בקלחת קטנה נפרדת מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. מוסיפים אותה בזהירות ותוך בחישה אל הקרמל ומערבבים.
מבשלים על הלהבה במשך שתיים-שלוש דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק כמו טופי. מסירים מהלהבה ומוסיפים את האגוזים והגרעינים. מערבבים היטב כך שהקרמל יצפה את כל האגוזים בשכבה אחידה.
נוטלים בכף מהמלית החמה וממלאים את הקליתיות. מסדרים אותן על התבנית ומכניסים לאפייה של חמש דקות. מוציאים, מצננים ומגישים.
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס ולטבען את המנה?
הי ירדנה
לא נסתי!
אבל אני לא חושבת שתהיה בעיה
אפשר לנסות