מבט על

כל מי שאופה יודע עד כמה הכנת תחתיות בצק לפאי אגוזים דורשת דיוק והקפדה, ובעיקר היא גוזלת זמן. לכן תמיד כאשר אני מגיעה לחניות המתמחות בחומרי גלם וציוד לקונדיטוריה בלי לחשוב הרבה אני מצטיידת  במגשים להכנת פאיפאי פרג אישי בגדלים שונים. חלק מהכמות אני מקפיאה ועם היתר אני מכינה סוגים שונים של פאי והפעם הכנתי פאי אגוזים מהיר הכנה שנראה בדיוק כמו בקונדיטוריה. קלתית הפאי יכולה להיות מתוקה או מלוחה בהתאם לפאי אותו מכינים. לפעמים המלית מבוססת על ירק, גבינות בשר ודגים ולצד שלל סוגי הפאי המתוקים אותם אנו מכירים. אפשר להכין פאי אחד גדול או כמו כאן להכין פאי אישי בינוני או קטן המאפשר שמירה על כמות הקלוריות אותה צורכים.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

פאי אגוזים אישי

החומרים (ל- 3 פאי בינוניים ו-4 קטנים):

3 קלתיות פאי אישי בינוניות מוכנות

4 קלתיות פאי אישי קטנות מוכנות

לקרם קרמל טופי אגוזים:

3/4 כוס אגוזי לוז

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן

2 כפות גרעיני חמנייה

2 כפות גרעיני דלעת

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

150 מ"ל שמנת מתוקה

פאי אגוזים אישי
מבט על

אופן ההכנה:

מניחים את כל האגוזים בתבנית וקולים אותם במשך כ-10-5 דקות (חשוב להשגיח כדי שלא ישרפו). מצננים.

מניחים את הסוכר וסוכר הווניל בקלחת בינונית, ממיסים אותם ומערבבים עד לקבלת קרמל בגוון ענברי. בקלחת קטנה נפרדת מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. מוסיפים אותה בזהירות ותוך בחישה אל הקרמל ומערבבים.

 

פאי אגוזים אישי

 

מבשלים על הלהבה במשך שתיים-שלוש דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק כמו טופי. מסירים מהלהבה ומוסיפים את האגוזים והגרעינים. מערבבים היטב כך שהקרמל יצפה את כל האגוזים בשכבה אחידה.

נוטלים בכף מהמלית החמה וממלאים את הקליתיות. מסדרים אותן על התבנית ומכניסים לאפייה של חמש דקות. מוציאים, מצננים ומגישים.

פאי אגוזים אישי

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here